Ask Your Question
1

Using the sicktoolbox_wrapper with LMS1xx

asked 2013-07-02 08:26:06 -0600

gpuszko gravatar image

updated 2014-01-28 17:17:07 -0600

ngrennan gravatar image

I am trying to connect an LMS111 through my computer's ethernet port, and use it with the sicktoolbox_wrapper. Will the package work properly with an LMS1xx? Are there any changes to the tutorial steps I need to do, particularly concerning the permission configuration to the ethernet port (eth1 in my case), in order to make it work?

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2013-07-03 22:36:35 -0600

arp gravatar image

Hi,

For for LMS1xx Series I think the driver is here LMS1xx driver. I have used the driver package with SICK LMS100.

The command for running the driver after connecting it via Ethernet is

rosrun LMS1xx LMS100 _host:=192.168.0.1

where 192.168.0.1 is the IP of the Laser-scanner(I think IP I used is the default one, not sure though). Change it according to your IP settings.

edit flag offensive delete link more

Comments

Hello, I am in the same situation as the person who asked this question, and tried your solution (I had to modify if to the following: rosrun lms1xx LMS100.launch _host:=(my_ip_adress) in order for it to say it could find the files and stuff). However, now I am getting the error: cannot launch node of type [LMS1xx/LMS1xx_node]: LMS1xx ros path [0]=/opt/ros/hydro/share/ros ros path[1]=/opt/ros/hydro/share ros path[2]=/opt/ros/hydro/stacks no processes to monitor ANy idea what could be going wrong? Thanks, Randyh

randylewis7 gravatar imagerandylewis7 ( 2014-06-30 16:35:20 -0600 )edit

Has anyone made this work?

DavidSuh gravatar imageDavidSuh ( 2014-08-26 07:57:37 -0600 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2013-07-02 08:26:06 -0600

Seen: 2,089 times

Last updated: Jul 03 '13