ROS Resources: Documentation | Support | Discussion Forum | Service Status | Q&A answers.ros.org
Ask Your Question
0

Openni error: cannot connect to Kinect device

asked 2013-06-13 04:18:09 -0600

rosslam gravatar image

updated 2016-10-24 08:35:05 -0600

ngrennan gravatar image

I recently installed Fuerte RGBDSLAM on Ubuntu 12.04, and I am having issues running openni.launch with my Kinect Xbox 360. When I input the command "roslaunch openni_launch openni.launch," the following errors appear:

...
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[camera_base_link3-22]: started with pid [24264]
[ERROR] [1371132230.942545630]: Tried to advertise a service that is already advertised in this node [/camera/depth_registered/image_rect_raw/compressedDepth/set_parameters]
[ERROR] [1371132230.949755309]: Tried to advertise a service that is already advertised in this node [/camera/depth_registered/image_rect_raw/compressed/set_parameters]
[ERROR] [1371132230.957609969]: Tried to advertise a service that is already advertised in this node [/camera/depth_registered/image_rect_raw/theora/set_parameters]
[ INFO] [1371132233.084870097]: No devices connected.... waiting for devices to be connected

I believe it was already answered that both the "Exception AttributeError" and the "[ERROR]...Tried to advertise..." messages are harmless, but I'm still having problems with the [INFO] error:

[ INFO] [1371132233.084870097]: No devices connected.... waiting for devices to be connected

Any advice?

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

1

The info error is missing from your question.

Zayin gravatar imageZayin ( 2013-06-13 04:43:00 -0600 )edit

please try with "lsusb". I should see something similar Bus 002 Device 019: ID 045e:02b0 Microsoft Corp. Xbox NUI Motor. Bear in mind that Ubuntu 12.04 has some problems with USB3.0, so plug the Kinect into a USB2.0 port.

rastaxe gravatar imagerastaxe ( 2013-06-13 22:09:26 -0600 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2013-06-22 13:26:13 -0600

grzebyk gravatar image

updated 2013-06-22 13:28:14 -0600

I had the same problem with my device. Don't worry about the errors. It's normal. I followed this answer: http://answers.ros.org/question/51286/openni-doesnt-find-kinect/

If you have problems uninstalling some openni packages try to reinstall their dependencies and again uninstall them one-by-one

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2013-06-13 04:18:09 -0600

Seen: 2,040 times

Last updated: Jun 22 '13