Ask Your Question
0

rviz blank with ATI graphic card

asked 2016-11-11 12:03:29 -0500

Hi,

I am running RViz on ROS Indigo and just by doing rosrun rviz rviz the display is blank, showing no data (not even the grid). I know it works because I can click and drag, the topics such as 2D Nav Goal work or I can see the view changing. If I resize the rviz window then the blank screen looks weird (deformed vision and lines from the previous background). I have seen other similar issues on VM machines but the issues didn't fix my case.

Some more data: I am using a Lenovo Thinkpad E550 with Radeon R7 M260 graphics card, using the default Ubuntu 14.04.05 drivers (because if I install others it will not work).

Any advice or recommendation?

Thanks!

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2016-11-11 12:24:47 -0500

It seems that I was able to fix it by running [1]:

sudo apt-get install --install-recommends xserver-xorg-lts-utopic libqt5gui5 libgles1-mesa-lts-utopic libgles2-mesa-lts-utopic libgl1-mesa-glx-lts-utopic libgl1-mesa-glx-lts-utopic:i386 libglapi-mesa-lts-utopic:i386 libegl1-mesa-drivers-lts-utopic

sudo apt-get install linux-generic-lts-vivid

However I am not entirely sure if this was the only thing, as I also run previously [2]:

sudo add-apt-repository ppa:oibaf/graphics-drivers

sudo apt-get update

sudo apt-get dist-upgrade

References: 1 2

edit flag offensive delete link more

Comments

Typical case in which I was looking for the answer for about 2 hours, I decide to post and then I find it in 5 minutes...

Javier V. Gómez gravatar image Javier V. Gómez  ( 2016-11-11 12:25:21 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2016-11-11 12:03:29 -0500

Seen: 128 times

Last updated: Nov 11 '16