Ask Your Question
0

Problem with connecting to Husky via USB port

asked 2013-08-14 04:09:33 -0600

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

I am trying to run Husky and using the instruction for husky in fuerte

However, when I use this command "roslaunch husky_bringup base.launch port:=/dev/ttyUSB0" it gives me the following error: connecting error on /dev/ttyUSB0. Will retry every second

Does anyone have any idea what is the source of problem and how can I solve it?

Thanks,

edit retag flag offensive close merge delete

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2013-08-20 11:13:53 -0600

Ryan gravatar image

We're working on this directly with @z.bagheri63 via our support line at the moment, but to make sure the answer is out here: We believe that the root cause is that there is more than one ROS instance trying to access the serial port.

edit flag offensive delete link more
0

answered 2013-08-14 21:55:32 -0600

The Martin gravatar image

Just in case you haven't checked: are you sure that the Husky is connected to USB0? (You can check the latest output from dmesg if you are not sure.)

edit flag offensive delete link more

Comments

I guess I connected it to the right USB. The communication indicator on Husky turns green but the connection goes on and off

z.bagheri63 gravatar imagez.bagheri63 ( 2013-08-14 22:00:54 -0600 )edit

I don't have personal experience with the Husky platform, so that was the only thing I could think of. I hope someone else as a better idea.

The Martin gravatar imageThe Martin ( 2013-08-14 22:06:10 -0600 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2013-08-14 04:09:33 -0600

Seen: 223 times

Last updated: Aug 20 '13