Ask Your Question
0

Hokuyo utm-30lx restart command

asked 2013-04-09 22:43:03 -0500

acp gravatar image

updated 2014-01-28 17:16:07 -0500

ngrennan gravatar image

Hello :)

I have a Hokuyo utm-30lx mounted on the patrolbot from mobilerobots, it was working quite nice with a 12V external power supply, then I decided to connect it to the 12V PWR right power I/O bay and suddenly I got no power from the bay and I had to turn the 12V power on again from the LCD panel. But, suddenly my computer could not read the device /dev/ttyAMC0

I have tried with to connect it under windows and it is the same problem.

Just wondering whether there is a way to find out the error and make the device work again

I am using ROSARIA in ROS.

Is there any command to the laser so I can restart the device?

Cheers :)

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2013-04-10 00:56:54 -0500

dornhege gravatar image

Ehm, that doesn't sound like a software problem. I don't know your robot, but suddenly no power shouldn't happen (I guess). The only thing I could image if there is a power cycle is that the device switched. Check with dmesg if that happened. There is then usually a /dev/ttyACM1 or similar.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2013-04-09 22:43:03 -0500

Seen: 131 times

Last updated: Apr 09 '13