Ask Your Question
0

razor_imu_9dof dies

asked 2013-03-12 15:22:50 -0500

KM6VV gravatar image

updated 2015-09-18 01:47:25 -0500

gvdhoorn gravatar image

I'm having problems running the razor_imu_9dof package.

Diamondback on Ubuntu 10.04

roslaunch razor_imu_9dof razor.launch

Initial problem of not finding ttyUSB1 was edited to ttyUSB0 in razor.launch and node.py files.

I start razor_imu_9dof with my Razor board connected, the two visualization windows come up on the screen, and it may or may not run for a few seconds (watching graphics and rostopic echo /imuRaw), and then the process dies. Graphics stay up, node dies.

Traceback (most recent call last):
  File "/home/turtlebot/ros_workspace/razor_imu_9dof/razor_imu_9dof/nodes/node.py", line 73, in <module>
    line = ser.readline()
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/serial/serialutil.py", line 60, in readline
    c = self.read(1)
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/serial/serialposix.py", line 320, in read
    buf = os.read(self.fd, size-len(read))
OSError: [Errno 11] Resource temporarily unavailable
[node-1] process has died [pid 2964, exit code 1].
log files: /home/turtlebot/.ros/log/cc609c80-8b2d-11e2-b23a-0016ea6f4f4c/node-1*.log

other messages like "out of range" and literal for float() also occur. the output from the Razor is clean as viewed on the Arduino IDE serial monitor, and will run forever.

Any thoughts?

Alan KM6VV

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

KM6VV- Have you been able to figure this issues out? I have the same problem and it doesn't appear that you got much help here. I assume you are using an FTDI serial to USB adapter with your razor card.

Thanks.

MiniMe gravatar imageMiniMe ( 2015-10-13 10:32:58 -0500 )edit

Did you flash the special firmware?

Humpelstilzchen gravatar imageHumpelstilzchen ( 2015-10-14 02:16:17 -0500 )edit

I got it working now. I did have the special firmware installed and could see the results on arduino serial. I ended up downloading all the razor files again and running the firmware from the new download. Arduino serial no longer shows results but the 3D Visualization Test GUI now works.

Thanks

MiniMe gravatar imageMiniMe ( 2015-10-19 13:16:22 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-09-18 02:10:07 -0500

MarkyMark2012 gravatar image

updated 2015-09-18 02:10:25 -0500

Isn't this a serial device - looks like you're connecting to USB - try something like ttyAMA0

edit flag offensive delete link more

Comments

I think you mean ttyACM0

tonybaltovski gravatar imagetonybaltovski ( 2015-09-18 14:28:38 -0500 )edit

USB-Serial converter (USB-CDC) can be named both, /dev/ttyACM0 or /dev/ttyUSB0, this is hardware/driver specific

/dev/ttyAMA0 sounds very Raspberry Pi specific, but the information about the underlying hardware was not provided.

Humpelstilzchen gravatar imageHumpelstilzchen ( 2015-10-14 02:20:34 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2013-03-12 15:22:50 -0500

Seen: 651 times

Last updated: Oct 13 '15