Ask Your Question
0

Flir Blackfly BFLY-PGE-31S4C (Power of Ethernet) not working with autoware?[SOLVED]

asked 2020-11-03 12:18:48 -0500

sudip gravatar image

updated 2020-11-17 00:42:23 -0500

Josh Whitley gravatar image

I need a technical support about how to connect to a Gige camera to our Astuff Spectra.

Currently my working environment are: Device: Astuff Spectra OS: Ubuntu 18.04 Platform: Autoware.ai + ROS 1 Camera: Flir Blackfly BFLY-PGE-31S4C (Power of Ethernet) What I did was: The camera was connected to a PoE switch, PoE switch was connected to Astuff Spectra. Downloaded and built a point-grey-driver node (I am not sure this is correct driver for this camera) https://github.com/ros-drivers/pointg... Downloaded and installed Spinnaker SDK (spinnaker-2.2.0.48-Ubuntu18.04-arm64-pkg.tar.gz) https://meta.box.lenovo.com/v/link/vi... Downloaded and installed FlyCapture2 SDK (flycapture2-2.13.3.31_Ubuntu18.04-amd64-pkg.tgz) I executed the following command, but it shows that there was no camera be detected rosrun pointgrey_camera_driver list_cameras Then I opened flyCap GUI and click "Auto force IP", same thing there was not camera be detected. Final, I connected the camera to my Windows10 PC. The camera can be detected, and you can see some information like, camera serial number was 20268394, IP Address was 169.254.69.106, etc.

That means the camera device was good, but it can not be detected by Linux. Did I install a correct driver for this camera? or should I configure some other files? It would be nice if anyone can help me with this, If you need more information just let me know.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

I highly recommend you contact AutonomouStuff support for this issue. This is related to the camera and the Blackfly SDK rather than Autoware or ROS and they will be able to help you.

Josh Whitley gravatar image Josh Whitley  ( 2020-11-10 01:46:01 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2020-11-13 11:21:11 -0500

sudip gravatar image

The reason was due to firewall. We have to disable firewall and the camera works perfectly. Thank you for the reply Josh! Appreciate your concern.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2020-11-03 12:18:48 -0500

Seen: 125 times

Last updated: Nov 17 '20