Data Error with Pepperl Fuchs R2000 with ROS kinetic

asked 2019-02-26 02:26:31 -0500

Crow gravatar image

updated 2019-02-26 03:57:53 -0500

Dear friends,

I've encountered some wrong data with Pepperl Fuchs R2000 with ROS kinetic, below are the details.

Environment: System: Ubuntu 16.04 Lts(virtual machine) hardware: Intel Core I7-7700HQ(2 cores, 4 threads) Memory: 8G; Ros Version: Kenitic; Laser: Pepperl Fuchs R2000;

Issue: I was trying to build a map with the sensor Pepperl Fuchs R2000, I found that a few wrong frames from the original data. Below are my steps: 1. Use the rosbag record -a to record all the data from Pepperl Fuchs R2000; 2. The laser is on the top of a car, drag the car in the workshop, the recording takes about 10 minutes; 3. (Use the bag to build a map but this would fail, because the bag has some wrong data) play this bag; 4. Monitoring the data; 5. You could see a few frames as attached:

There’s certainly one wrong frame data.

Is there anyone encountered a similar phenomenon? or know what’s the problem? Thanks. Best Regards. image description

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

It seems that I need 5 points to attach the screenshot, here's the link: https://photos.app.goo.gl/TVCzyFtAKhk... tks.

Crow gravatar image Crow  ( 2019-02-26 02:36:50 -0500 )edit

Please don't post updates as answers, unless you are answering your own question.

Additionally: I've given you sufficient karma to attach your screenshot to your post directly. Please do so.

gvdhoorn gravatar image gvdhoorn  ( 2019-02-26 03:04:18 -0500 )edit
1

I'm sorry about that, and thanks for your help.

Crow gravatar image Crow  ( 2019-02-26 04:00:50 -0500 )edit