Ask Your Question
0

ASUS Xtion 2 with openni2_launch. Can't open depth camera!

asked 2018-11-28 20:23:14 -0500

Thiva gravatar image

updated 2018-11-29 02:42:04 -0500

gvdhoorn gravatar image

Hi,

I am trying to connec Xtion 2 with openni2 by following instruction from https://answers.ros.org/question/2699...

But when I launch openni2, connecting the camera to USB2 port I am getting following error.

SUMMARY
========

PARAMETERS
 * /camera/camera_nodelet_manager/num_worker_threads: 4
 * /camera/depth_rectify_depth/interpolation: 0
 * /camera/driver/color_depth_synchronization: False
 * /camera/driver/color_mode: 5
 * /camera/driver/depth_camera_info_url: 
 * /camera/driver/depth_frame_id: camera_depth_opti...
 * /camera/driver/depth_mode: 5
 * /camera/driver/depth_registration: False
 * /camera/driver/device_id: #1
 * /camera/driver/id_manufacturer: 1d27
 * /camera/driver/id_product: 0601
 * /camera/driver/ir_mode: 5
 * /camera/driver/rgb_camera_info_url: 
 * /camera/driver/rgb_frame_id: camera_rgb_optica...
 * /rosdistro: melodic
 * /rosversion: 1.14.3

NODES
  /camera/
    camera_nodelet_manager (nodelet/nodelet)
    depth_metric (nodelet/nodelet)
    depth_metric_rect (nodelet/nodelet)
    depth_points (nodelet/nodelet)
    depth_rectify_depth (nodelet/nodelet)
    depth_registered_sw_metric_rect (nodelet/nodelet)
    driver (nodelet/nodelet)
    points_xyzrgb_sw_registered (nodelet/nodelet)
    register_depth_rgb (nodelet/nodelet)
    rgb_rectify_color (nodelet/nodelet)
  /
    camera_base_link (tf2_ros/static_transform_publisher)
    camera_base_link1 (tf2_ros/static_transform_publisher)
    camera_base_link2 (tf2_ros/static_transform_publisher)
    camera_base_link3 (tf2_ros/static_transform_publisher)

auto-starting new master
process[master]: started with pid [19275]
ROS_MASTER_URI=http://localhost:11311

setting /run_id to 876b8d4e-f37b-11e8-a6d2-309c231f9233
process[rosout-1]: started with pid [19286]
started core service [/rosout]
process[camera/camera_nodelet_manager-2]: started with pid [19292]
process[camera/driver-3]: started with pid [19294]
process[camera/rgb_rectify_color-4]: started with pid [19295]
process[camera/depth_rectify_depth-5]: started with pid [19296]
process[camera/depth_metric_rect-6]: started with pid [19306]
process[camera/depth_metric-7]: started with pid [19309]
[ INFO] [1543457251.950631908]: Initializing nodelet with 4 worker threads.
process[camera/depth_points-8]: started with pid [19319]
process[camera/register_depth_rgb-9]: started with pid [19331]
process[camera/points_xyzrgb_sw_registered-10]: started with pid [19337]
process[camera/depth_registered_sw_metric_rect-11]: started with pid [19343]
process[camera_base_link-12]: started with pid [19348]
process[camera_base_link1-13]: started with pid [19354]
process[camera_base_link2-14]: started with pid [19360]
process[camera_base_link3-15]: started with pid [19371]
Video Camera at /dev/video0 Detected
Cannot identify '/dev/video1': 2, No such file or directory
Can't open depth camera!

When I connect the camera to USB 2 port it manage to detect video 1 and it will not detect video 0.

Also after getting the error the videos are no longer visible via ls /dev/video*

Any thoughts on this issue would be really helpful.

Thanks

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2019-06-25 00:42:47 -0500

Shengyang.CHEN gravatar image

I delete the ASUS.rules file in /etc/udev/rules.d and it works.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2018-11-28 20:23:14 -0500

Seen: 267 times

Last updated: Nov 29 '18