Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

openni2_launch ASUS Xtion 2 Can't open depth camera!

Hi,

I am trying to connec Xtion 2 with openni2 by following instruction from https://answers.ros.org/question/269961/openni2_launch-asus-xtion-2-no-devices-connected/

But when I launch openni2, connecting the camera to USB2 port I am getting following error.

SUMMARY

PARAMETERS * /camera/camera_nodelet_manager/num_worker_threads: 4 * /camera/depth_rectify_depth/interpolation: 0 * /camera/driver/color_depth_synchronization: False * /camera/driver/color_mode: 5 * /camera/driver/depth_camera_info_url: * /camera/driver/depth_frame_id: camera_depth_opti... * /camera/driver/depth_mode: 5 * /camera/driver/depth_registration: False * /camera/driver/device_id: #1 * /camera/driver/id_manufacturer: 1d27 * /camera/driver/id_product: 0601 * /camera/driver/ir_mode: 5 * /camera/driver/rgb_camera_info_url: * /camera/driver/rgb_frame_id: camera_rgb_optica... * /rosdistro: melodic * /rosversion: 1.14.3

NODES /camera/ camera_nodelet_manager (nodelet/nodelet) depth_metric (nodelet/nodelet) depth_metric_rect (nodelet/nodelet) depth_points (nodelet/nodelet) depth_rectify_depth (nodelet/nodelet) depth_registered_sw_metric_rect (nodelet/nodelet) driver (nodelet/nodelet) points_xyzrgb_sw_registered (nodelet/nodelet) register_depth_rgb (nodelet/nodelet) rgb_rectify_color (nodelet/nodelet) / camera_base_link (tf2_ros/static_transform_publisher) camera_base_link1 (tf2_ros/static_transform_publisher) camera_base_link2 (tf2_ros/static_transform_publisher) camera_base_link3 (tf2_ros/static_transform_publisher)

auto-starting new master process[master]: started with pid [19275] ROS_MASTER_URI=http://localhost:11311

setting /run_id to 876b8d4e-f37b-11e8-a6d2-309c231f9233 process[rosout-1]: started with pid [19286] started core service [/rosout] process[camera/camera_nodelet_manager-2]: started with pid [19292] process[camera/driver-3]: started with pid [19294] process[camera/rgb_rectify_color-4]: started with pid [19295] process[camera/depth_rectify_depth-5]: started with pid [19296] process[camera/depth_metric_rect-6]: started with pid [19306] process[camera/depth_metric-7]: started with pid [19309] process[camera/depth_points-8]: started with pid [19319] process[camera/register_depth_rgb-9]: started with pid [19331] process[camera/points_xyzrgb_sw_registered-10]: started with pid [19337] process[camera/depth_registered_sw_metric_rect-11]: started with pid [19343] process[camera_base_link-12]: started with pid [19348] process[camera_base_link1-13]: started with pid [19354] process[camera_base_link2-14]: started with pid [19360] process[camera_base_link3-15]: started with pid [19371] Video Camera at /dev/video0 Detected Cannot identify '/dev/video1': 2, No such file or directory Can't open depth camera!

When I connect the camera to USB 2 port it manage to detect video 1 and it will not detect video 0.

Also after getting the error the videos are no longer visible via ls /dev/video*

Any thoughts on this issue would be really helpful.

Thanks

openni2_launch ASUS Xtion 2 Can't open depth camera!

Hi,

I am trying to connec Xtion 2 with openni2 by following instruction from https://answers.ros.org/question/269961/openni2_launch-asus-xtion-2-no-devices-connected/

But when I launch openni2, connecting the camera to USB2 port I am getting following error.

SUMMARY

PARAMETERS * /camera/camera_nodelet_manager/num_worker_threads: 4 * /camera/depth_rectify_depth/interpolation: 0 * /camera/driver/color_depth_synchronization: False * /camera/driver/color_mode: 5 * /camera/driver/depth_camera_info_url: * /camera/driver/depth_frame_id: camera_depth_opti... * /camera/driver/depth_mode: 5 * /camera/driver/depth_registration: False * /camera/driver/device_id: #1 * /camera/driver/id_manufacturer: 1d27 * /camera/driver/id_product: 0601 * /camera/driver/ir_mode: 5 * /camera/driver/rgb_camera_info_url: * /camera/driver/rgb_frame_id: camera_rgb_optica... * /rosdistro: melodic * /rosversion: 1.14.3

NODES /camera/ camera_nodelet_manager (nodelet/nodelet) depth_metric (nodelet/nodelet) depth_metric_rect (nodelet/nodelet) depth_points (nodelet/nodelet) depth_rectify_depth (nodelet/nodelet) depth_registered_sw_metric_rect (nodelet/nodelet) driver (nodelet/nodelet) points_xyzrgb_sw_registered (nodelet/nodelet) register_depth_rgb (nodelet/nodelet) rgb_rectify_color (nodelet/nodelet) / camera_base_link (tf2_ros/static_transform_publisher) camera_base_link1 (tf2_ros/static_transform_publisher) camera_base_link2 (tf2_ros/static_transform_publisher) camera_base_link3 (tf2_ros/static_transform_publisher)

auto-starting new master process[master]: started with pid [19275] ROS_MASTER_URI=http://localhost:11311

setting /run_id to 876b8d4e-f37b-11e8-a6d2-309c231f9233 process[rosout-1]: started with pid [19286] started core service [/rosout] process[camera/camera_nodelet_manager-2]: started with pid [19292] process[camera/driver-3]: started with pid [19294] process[camera/rgb_rectify_color-4]: started with pid [19295] process[camera/depth_rectify_depth-5]: started with pid [19296] process[camera/depth_metric_rect-6]: started with pid [19306] process[camera/depth_metric-7]: started with pid [19309] process[camera/depth_points-8]: started with pid [19319] process[camera/register_depth_rgb-9]: started with pid [19331] process[camera/points_xyzrgb_sw_registered-10]: started with pid [19337] process[camera/depth_registered_sw_metric_rect-11]: started with pid [19343] process[camera_base_link-12]: started with pid [19348] process[camera_base_link1-13]: started with pid [19354] process[camera_base_link2-14]: started with pid [19360] process[camera_base_link3-15]: started with pid [19371] Video Camera at /dev/video0 Detected Cannot identify '/dev/video1': 2, No such file or directory Can't open depth camera!

When I connect the camera to USB 2 port it manage to detect video 1 and it will not detect video 0.

Also after getting the error the videos are no longer visible via ls /dev/video*

Any thoughts on this issue would be really helpful.

Thanks

openni2_launch ASUS Xtion 2 with openni2_launch. Can't open depth camera!

Hi,

I am trying to connec Xtion 2 with openni2 by following instruction from https://answers.ros.org/question/269961/openni2_launch-asus-xtion-2-no-devices-connected/

But when I launch openni2, connecting the camera to USB2 port I am getting following error.

SUMMARY

SUMMARY
========

PARAMETERS
 * /camera/camera_nodelet_manager/num_worker_threads: 4
 * /camera/depth_rectify_depth/interpolation: 0
 * /camera/driver/color_depth_synchronization: False
 * /camera/driver/color_mode: 5
 * /camera/driver/depth_camera_info_url: 
 * /camera/driver/depth_frame_id: camera_depth_opti...
 * /camera/driver/depth_mode: 5
 * /camera/driver/depth_registration: False
 * /camera/driver/device_id: #1
 * /camera/driver/id_manufacturer: 1d27
 * /camera/driver/id_product: 0601
 * /camera/driver/ir_mode: 5
 * /camera/driver/rgb_camera_info_url: 
 * /camera/driver/rgb_frame_id: camera_rgb_optica...
 * /rosdistro: melodic
 * /rosversion: 1.14.3

1.14.3 NODES /camera/ camera_nodelet_manager (nodelet/nodelet) depth_metric (nodelet/nodelet) depth_metric_rect (nodelet/nodelet) depth_points (nodelet/nodelet) depth_rectify_depth (nodelet/nodelet) depth_registered_sw_metric_rect (nodelet/nodelet) driver (nodelet/nodelet) points_xyzrgb_sw_registered (nodelet/nodelet) register_depth_rgb (nodelet/nodelet) rgb_rectify_color (nodelet/nodelet) / camera_base_link (tf2_ros/static_transform_publisher) camera_base_link1 (tf2_ros/static_transform_publisher) camera_base_link2 (tf2_ros/static_transform_publisher) camera_base_link3 (tf2_ros/static_transform_publisher)

(tf2_ros/static_transform_publisher) auto-starting new master process[master]: started with pid [19275] ROS_MASTER_URI=http://localhost:11311

ROS_MASTER_URI=http://localhost:11311 setting /run_id to 876b8d4e-f37b-11e8-a6d2-309c231f9233 process[rosout-1]: started with pid [19286] started core service [/rosout] process[camera/camera_nodelet_manager-2]: started with pid [19292] process[camera/driver-3]: started with pid [19294] process[camera/rgb_rectify_color-4]: started with pid [19295] process[camera/depth_rectify_depth-5]: started with pid [19296] process[camera/depth_metric_rect-6]: started with pid [19306] process[camera/depth_metric-7]: started with pid [19309] [ INFO] [1543457251.950631908]: Initializing nodelet with 4 worker threads. process[camera/depth_points-8]: started with pid [19319] process[camera/register_depth_rgb-9]: started with pid [19331] process[camera/points_xyzrgb_sw_registered-10]: started with pid [19337] process[camera/depth_registered_sw_metric_rect-11]: started with pid [19343] process[camera_base_link-12]: started with pid [19348] process[camera_base_link1-13]: started with pid [19354] process[camera_base_link2-14]: started with pid [19360] process[camera_base_link3-15]: started with pid [19371] Video Camera at /dev/video0 Detected Cannot identify '/dev/video1': 2, No such file or directory Can't open depth camera!

camera!

When I connect the camera to USB 2 port it manage to detect video 1 and it will not detect video 0.

Also after getting the error the videos are no longer visible via ls /dev/video* /dev/video*

Any thoughts on this issue would be really helpful.

Thanks