Ask Your Question
0

different result in binary and source of octomap_server

asked 2013-11-28 07:05:33 -0500

VahidD gravatar image

updated 2013-11-28 20:59:32 -0500

AHornung gravatar image

Hi all,

i have a problem, may be someone knows about it, when i install binary octomap_server and run it the result map is excellent but when i use from source and compile it in catkin the result is not continuously, many shots are lost! also the problem is not from tf. I’ve attached the pictures of two situation, the first one is generate by compiled octomap_server and second one is by binary octomap_server. also i downloaded the source from here. also the parameters for both of them are same. mu ubuntu is 12.04 and my ros is hydro.

image description

image description

thanks in advance

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
3

answered 2013-11-28 20:59:07 -0500

AHornung gravatar image

It looks to me like the source version is dropping frames since it cannot keep up with the update speed. The problem is that the source checkout and compilation in catkin is by default done without any optimizations, as described in this related question.

If you instead run catkin_make -DCMAKE_BUILD_TYPE=Release it should work better.

edit flag offensive delete link more

Comments

thank you so much.

VahidD gravatar imageVahidD ( 2013-11-29 00:20:01 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2013-11-28 07:05:33 -0500

Seen: 224 times

Last updated: Nov 28 '13