Ask Your Question
1

Problem pertaining to DepthGenerator

asked 2011-02-17 04:27:27 -0500

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

Hi,

I was trying to run the Kinect sensor for the first time but having an error as follows after invoking a command "roslaunch openni_camera openni_kinect.launch":

"[ERROR] [1297966723.977913245]: [OpenNIDriver] Failed to create DepthGenerator: Can't create any node of the requested type! Please see http://www.ros.org/wiki/ni/Troublesho... for more info. [openni_camera-1] process has died [pid 3429, exit code -11]. log files: /home/shah/.ros/log/1f8c4fae-3ac1-11e0-881b-d7b53128cee2/openni_camera-1*.log"

I am aware that there is a post regarding this one and its corresponding solution as in "https://code.ros.org/gf/project/ros/mailman/?_forum_action=ForumMessageBrowse&thread_id=49868&action=ListThreads&mailman_id=39", however after following the steps I'm still trapped there.

Could somebody guide me on this problem..BTW i'm running Ubuntu 10.04 LTS and on 64-bit machine.

Thanks in advance.

-alfa-

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Could you add the exact error about the DepthGenerator to the question?
tfoote gravatar image tfoote  ( 2011-02-17 04:57:32 -0500 )edit
Very sorry I didn't realize it about putting the error, just forgotten..it might be useful for the others..Hence, this is the error: [ERROR] [1297966723.977913245]: [OpenNIDriver] Failed to create DepthGenerator: Can't create any node of the requested type! Please see http://www.ros.org/wiki/ni/Troubleshooting for more info. [openni_camera-1] process has died [pid 3429, exit code -11]. log files: /home/shah/.ros/log/1f8c4fae-3ac1-11e0-881b-d7b53128cee2/openni_camera-1*.log
alfa_80 gravatar image alfa_80  ( 2011-02-17 05:26:56 -0500 )edit
[ERROR] [1297966723.977913245]: [OpenNIDriver] Failed to create DepthGenerator: Can't create any node of the requested type! Please see http://www.ros.org/wiki/ni/Troubleshooting for more info. [openni_camera-1] process has died [pid 3429, exit code -11]. log files: /home/shah/.ros/log/1f8c4fae-3ac1-11e0-881b-d7b53128cee2/openni_camera-1*.log
alfa_80 gravatar image alfa_80  ( 2011-02-17 05:26:57 -0500 )edit
alfa_80, you can edit your question to add this in. And please mark the answer that you said fixed the problem below as accepted.
tfoote gravatar image tfoote  ( 2011-02-17 06:41:32 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2011-02-17 05:13:38 -0500

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

One possible problem is that you do not have the 12V power plugged in. The device will give this error if the 12V power source is not enabled.

edit flag offensive delete link more

Comments

Definitely, the power source is not connected :-( Thanks a lot
alfa_80 gravatar image alfa_80  ( 2011-02-17 05:23:11 -0500 )edit
Definitely, the power source is not connected :-( Thanks a lot What is probable problem with this warning when i run rviz: "[ WARN] [1297970327.355692647]: Message from [/openni_camera] has a non-fully-qualified frame_id [openni_rgb_optical_frame]. Resolved locally to [/openni_rgb_optical_frame]. This is will likely not work in multi-robot systems. This message will only print once." How to resolve it locally? I didn't get it..
alfa_80 gravatar image alfa_80  ( 2011-02-17 05:23:11 -0500 )edit
please check the check circle next to the answer to mark it as answered
mmwise gravatar image mmwise  ( 2011-02-17 14:24:43 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2011-02-17 04:27:27 -0500

Seen: 711 times

Last updated: Feb 19 '11