Ask Your Question
0

Autoware: error in in running demo

asked 2019-06-23 09:56:04 -0500

AM97 gravatar image

updated 2019-06-23 10:57:21 -0500

gvdhoorn gravatar image

Hello When I am trying to run Demo using sample rosbag data from [link text] this link.(https://github.com/autowarefoun...

I am getting following errors

RLException: while processing ~/.autoware/data/tf/tf.launch:
Invalid roslaunch XML syntax: [Errno 2] No such file or directory: u'~/.autoware/data/tf/tf.launch'
The traceback for the exception was written to the log file

RLException: while processing /home/sai/Autoware/ros/install/runtime_manager/share/runtime_manager/scripts/calibration_publisher.launch:
Invalid roslaunch XML syntax: [Errno 2] No such file or directory: u'/home/sai/Autoware/ros/install/runtime_manager/share/runtime_manager/scripts/calibration_publisher.launch'
The traceback for the exception was written to the log file

But The main problem is I have tf.launch in the same mentioned directory (/home/sai/.autoware/data/tf) and it is showing there is no such file or directory.

I am fine with second error since I am missing calibration_publisher.launch in that particular folder(i.e under install/runtime_manager/share/runtime_manager/scripts ) but I think it should come when i install autoware.

I also checked if i am some commits back from master and I am up to date with master.

edit retag flag offensive close merge delete

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2019-06-26 09:17:39 -0500

Anok gravatar image

I had a similar problem to yours. I in fact had two .autoware folders, one in my Autoware folder and another in my home. After I replaced my .autoware folder in Autoware with the one from my home, it started to work. So you might want to check if you also have two .autoware folders and that they both have tf.launch, if not just copy and past from one to the other.

edit flag offensive delete link more

Comments

I have only one .autoware folder and it has all the launch files to run the demo btw Thanks for the Help

AM97 gravatar imageAM97 ( 2019-06-26 12:15:21 -0500 )edit
0

answered 2019-06-24 06:39:15 -0500

sgermanserrano gravatar image

updated 2019-06-24 06:40:01 -0500

You need to provide more information on your problem:

  • ROS version
  • Autoware release
  • Installation from source or docker

Otherwise it is impossible to understand where the problem might be

edit flag offensive delete link more

Comments

Operating system and version: Ubuntu 18.04 gcc (Ubuntu 7.4.0-1ubuntu1~18.04.1) 7.4.0 cmake version 3.10.2

Autoware installation type Built from source (https://gitlab.com/CPFL/Autoware)

Autoware version or commit hash output of git rev-parse HEAD (42aba1468490e2ed218f9295ab3e7490db864e54)

ROS distribution: melodic ROS installation type: sudo apt-get install ros-melodic-desktop-full

AM97 gravatar imageAM97 ( 2019-06-24 06:47:38 -0500 )edit

Please follow the installation instructions from here

sgermanserrano gravatar imagesgermanserrano ( 2019-06-26 05:47:37 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2019-06-23 09:56:04 -0500

Seen: 62 times

Last updated: Jun 26