Ask Your Question
0

turtlebot + gazebo + simulated kinect

asked 2012-02-24 04:04:28 -0600

updated 2016-10-24 09:03:05 -0600

ngrennan gravatar image

Hello,

I'm having problem with reading simulated Kinect raw or rgb image. I'm running electric with turtlebot_gazebo on Ubuntu 10.04. I don't get any of the data to build point cloud in rviz. It is like that Kinect is not publishing to any of the topics even though I see /cloud_throttled [sensor_msgs/PointCloud2] topic.

The only thing I can read (I assume from kinect?) and visualize in rviz is topic /scan [sensor_msgs/LaserScan].

Oh, and one quick question. Should turtlebots dashboard work in simulatated environment? Because if I call rosrun turtlebot_dashboard turtlebot_dashboard the dashboard does come up, but only the middle icon under diagnostic is green.

Thank you for your help!

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Nobody had this problems? Any tips?

Grega Pusnik gravatar imageGrega Pusnik ( 2012-02-26 06:05:47 -0600 )edit

the dashboard is only meant to work with the physical robot

mmwise gravatar imagemmwise ( 2012-03-14 18:12:19 -0600 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2012-03-01 09:48:40 -0600

mmwise gravatar image

This is a bug in the gazebo.urdf.xacro file. The camera frame names were not correct and therefore the gazebo plugins couldn't initialize properly. It's fixed in 330:4253a4e5f257 . It's released in turtlebot 0.9.2

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2012-02-24 04:04:28 -0600

Seen: 1,111 times

Last updated: Mar 01 '12