Problems with ROS on a virtual NAOqi tutorial [closed]

asked 2016-07-07 15:32:02 -0600

Zam gravatar image

updated 2016-07-07 17:13:33 -0600

Hi! I'm following the tutorial I found here ( http://wiki.ros.org/nao ). I'm trying to create a virtual Nao but I'm experiencing some problems. The tutorial said that it is outdated. I solved some problems, but I can't handle this one! I'm new with ROS so I'll appreciate your help. Thanks.


Trying to execute the following command from here ( http://wiki.ros.org/nao/Tutorials/Get... ) and I changed nao_driver and nao_driver_sim.launch for naoqi_driver and naoqi_driver.launch because I can't find these packages even if I use "sudo apt-get install ros-indigo-nao- (double tab)"

$ LD_LIBRARY_PATH=~/naoqi/naoqi-sdk-2.1.4.13-linux64/lib:$LD_LIBRARY_PATH NAO_IP=127.0.0.1 roslaunch naoqi_driver naoqi_driver.launch

What I got in the terminal:

... logging to /home/adri/.ros/log/8ff0c29e-447e-11e6-8e4f-001cbf219fe8/roslaunch-adriPC-7724.log
Checking log directory for disk usage. This may take awhile.
Press Ctrl-C to interrupt
Done checking log file disk usage. Usage is <1GB.

started roslaunch server http://adriPC:42682/

SUMMARY
========

PARAMETERS
 * /rosdistro: indigo
 * /rosversion: 1.11.20

NODES
  /
    naoqi_driver (naoqi_driver/naoqi_driver_node)

ROS_MASTER_URI=http://localhost:11311

core service [/rosout] found
process[naoqi_driver-1]: started with pid [7742]
/opt/ros/indigo/lib/naoqi_driver/naoqi_driver_node: symbol lookup error: /opt/ros/indigo/lib/libqicore.so: undefined symbol: _Z

TIN2qi10SignalBaseE
================================================================================REQUIRED process [naoqi_driver-1] has died!
process has died [pid 7742, exit code 127, cmd /opt/ros/indigo/lib/naoqi_driver/naoqi_driver_node --qi-url=tcp://127.0.0.1:9559 --roscore_ip=127.0.0.1 --network_interface=eth0 __name:=naoqi_driver __log:=/home/adri/.ros/log/8ff0c29e-447e-11e6-8e4f-001cbf219fe8/naoqi_driver-1.log].
log file: /home/adri/.ros/log/8ff0c29e-447e-11e6-8e4f-001cbf219fe8/naoqi_driver-1*.log
Initiating shutdown!
================================================================================

[naoqi_driver-1] killing on exit
shutting down processing monitor...
... shutting down processing monitor complete
done
edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason question is not relevant or outdated by tfoote
close date 2017-12-20 20:19:12.337340