Ask Your Question
0

Unable to get ROS Husky Simulation Tutorial to Work

asked 2015-04-12 21:26:27 -0500

fborok gravatar image

I have just started using ROS, and have been using the Clearpath Robotics tutorials to get my head around it.

They have a tutorial 'Drive a Husky' https://support.clearpathrobotics.com...

I have installed the components and I can load up the Gazebo simulator and RViz, however when I get to the line

rostopic pub /husky/cmd_vel geometry_msgs/Twist -r 100 '[0.5,0,0]' '[0,0,0]'

nothing happens. According to the tutorial this is supposed to make the robot in the simulation move forwards.

This may be something trivial that I have overlooked but I am very new to ROS and have no idea how to troubleshoot the problem. All the answers I have come accross so far just say that entering the command into a new terminal window will work - but it doesn't.

I am using ROS Indigo on Mint 17.1 Rebecca.

edit retag flag offensive close merge delete

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-08-11 13:07:13 -0500

zimmermegan gravatar image

Try

$ rostopic pub /husky_velocity_controller/cmd_vel geometry_msgs/Twist -r 100 '[0.5,0,0]' '[0,0,0]'

as rohit.ros stated, this is the topic that has velocity controller.

edit flag offensive delete link more
0

answered 2015-07-22 11:59:04 -0500

rohit.ros gravatar image

Try to change the topic tp /cmd_vel and see if it works. It worked for me. Otherwise try to do rostopic list and find the topic which has velocity controller.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2015-04-12 21:26:27 -0500

Seen: 776 times

Last updated: Jul 22 '15