Ask Your Question
1

/odom does not reflect change in use_imu_heading of TurtleBot2

asked 2015-01-02 10:49:27 -0500

Yoshi gravatar image

updated 2015-01-02 14:20:08 -0500

Hi, I'm curious about why use_imu_heading parameter change is not reflected to /odom topic of TurtleBot2.

I brought up my robot with:
roslaunch turtlebot_bringup minimal.launch

Then, rosparam set mobile_base/use_imu_heading false But, it still read yaw from integration of imu yaw velocity.

However, this works in minimal.launch:
param name="/mobile_base/use_imu_heading" value="false"

Thus, is it not able to reset use_imu_heading after launching kobuki_node?

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2019-04-18 14:24:44 -0500

1fabrism gravatar image

Sorry if replying to old questions is bad form, but I had this same problem and got extremely frustrated with it. Well, after a few hours I realized the parameter path was slightly wrong. Like, one letter. Fixed that and it worked... So triple check that! For example, OP may have had a namespace so that the param name should have been something like /turtlebot/mobile_base/use_imu_heading, not just /mobile_base/use_imu_heading. Also, check that you did not forget the / at the end of the param tag, before the >.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2015-01-02 10:49:27 -0500

Seen: 152 times

Last updated: Apr 18