Ask Your Question
0

Problem with launching turtlebot_gazebo

asked 2014-07-02 13:14:06 -0600

tadityasrinivas gravatar image

updated 2014-07-02 13:15:20 -0600

I am running ROS Hydro on Ubuntu 13.04, with kernel 3.8.0-35-generic. My graphics card info: ATI Seymour [Radeon HD 6400M/7400M Series], and I am using the Radeon driver.

I get an error while trying to run the following command from the turtlebot_simulator tutorial:

roslaunch turtlebot_gazebo turtlebot_playground.launch

(I get a similar error while trying to run "roslaunch turtlebot_gazebo turtlebot_empty_world.launch" also)

This is what I get in the terminal window:

process[cmd_vel_mux-6]: started with pid [13821] process[bumper2pointcloud-7]: started with pid [13840] Msg Waiting for master.process[robot_state_publisher-8]: started with pid [13859] Msg Waiting for master Msg Connected to gazebo master @ http:// 127.0.0.1:11345 Msg Publicized address: 10.227.80.208 process[laserscan_nodelet_manager-9]: started with pid [13920] process[depthimage_to_laserscan-10]: started with pid [13926] Floating point exception (core dumped)

[gazebo-2] process has died [pid 13782, exit code 136, cmd /opt/ros/hydro/lib/gazebo_ros/gzserver /opt/ros/hydro/share/turtlebot_gazebo/worlds/playground.world __name:=gazebo __log:=/home/fastslam/.ros/log/cf107f7c-020f-11e4-bfba-e4115b24feb2/gazebo-2.log]. log file: /home/fastslam/.ros/log/cf107f7c-020f-11e4-bfba-e4115b24feb2/gazebo-2*.log

.............................

Error [ConnectionManager.cc:116] Failed to connect to master in 30 seconds.

[gazebo_gui-3] process has died [pid 13787, exit code 255, cmd /opt/ros/hydro/lib/gazebo_ros/gzclient __name:=gazebo_gui __log:=/home/fastslam/.ros/log/cf107f7c-020f-11e4-bfba-e4115b24feb2/gazebo_gui-3.log]. log file: /home/fastslam/.ros/log/cf107f7c-020f-11e4-bfba-e4115b24feb2/gazebo_gui-3*.log

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Resolved the problem. The issue was with the graphics driver. Installing proprietary ATI drivers resolved it.

tadityasrinivas gravatar imagetadityasrinivas ( 2014-07-07 18:28:08 -0600 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2014-07-02 23:18:03 -0600

Ken_in_JAPAN gravatar image

Could you check this page ( http://answers.ros.org/question/65402... )? Probably this answer solves your problem. Because Error message says Failed to connect to master in 30 seconds. Your problem has a relationship with gzclient and gzserver. I think so.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-07-02 13:14:06 -0600

Seen: 2,897 times

Last updated: Jul 02 '14