Ask Your Question
0

amcl_pose does not publish

asked 2014-02-04 18:47:51 -0500

maysamsh gravatar image

updated 2014-02-04 21:03:00 -0500

Following my last question, No laser scan recieved still nothing is published by /amcl_pose and roswtf out is:

WARNING The following node subscriptions are unconnected:
 * /amcl:
   * /initialpose


Found 5 error(s).

ERROR Communication with [/amcl] raised an error: 
ERROR Communication with [/play_1391569963540725368] raised an error: 
ERROR Communication with [/rosout] raised an error: 
ERROR Communication with [/map_server_1391569952840022254] raised an error: 
ERROR The following nodes should be connected but aren't:
 * /amcl->/amcl (/tf)
 * /play_1391569963540725368->/amcl (/base_scan)
 * /play_1391569963540725368->/map_server_1391569952840022254 (/clock)
 * /play_1391569963540725368->/amcl (/clock)
 * /map_server_1391569952840022254->/rosout (/rosout)
 * /amcl->/rosout (/rosout)
 * /play_1391569963540725368->/rosout (/rosout)
 * /play_1391569963540725368->/amcl (/tf)
 * /play_1391569963540725368->/play_1391569963540725368 (/clock)

What's the problem?

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2014-02-06 19:59:17 -0500

fergs gravatar image

updated 2014-02-06 19:59:45 -0500

AMCL is probably waiting for an initial pose. There are two ways to do this: using RVIZ, or using the parameter server:

  • This tutorial shows how to send an initial pose using RVIZ
  • you can set the pose via parameters using the amcl parameters initial_pose_x, initial_pose_y, initial_pose_a (see http://wiki.ros.org/amcl for a description of the parameters)
edit flag offensive delete link more

Comments

@fergs, I have the same problem, when I do "rostopic echo /amcl_pose", there is no messages!!!! I try rviz to set the initial pose, then we get the co-ordinate from rxconsole output..Is there any way to calculate robot position by listening to some topic?

RB gravatar imageRB ( 2014-04-30 04:40:58 -0500 )edit

hi,i have the same problem,when i use rostopic echo /amcl_pose give me these warning: WARNING: no messages received and simulated time is active. Is /clock being published? do you solve your problem?

yasamin gravatar imageyasamin ( 2014-05-23 04:01:04 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-02-04 18:47:51 -0500

Seen: 1,320 times

Last updated: Feb 06 '14