Ask Your Question
0

Cannot visualize PointCloud2 topics through rviz or openni_viewer [closed]

asked 2011-10-27 05:18:47 -0500

rhtmxhq8 gravatar image

Hi,

I'm trying to visualize /points2 topic through rviz or openni_viewer. Even though I'm getting average rate: 2.989 min: 0.193s max: 0.759s std dev: 0.08753s window: 34, it will not show up in the visualization.

I used rosrun pcl_ros convert_pointcloud_to_image input:=/points2 output:=/test then rosrun image_view image_view image:=/test to test that pointcloud topic works and I can see the image...

What am I doing wrong so that I cannot visualize the pointcloud through rviz or openni_viewer?

Rviz: no errors, just white dot in the middle. Openni_viewer: just blank

Thank you

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason question is not relevant or outdated by tfoote
close date 2013-08-27 17:47:46

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2011-10-27 07:17:48 -0500

DimitriProsser gravatar image

The first thing I would check would be your <fixed_frame> and <target_frame> settings in Rviz to make sure that you aren't trying to view a tf frame that does not exist. You need to have the proper tf published to view your cloud properly.

edit flag offensive delete link more

Comments

For rviz I did rosrun tf static_transform_publisher 0 0 0 0 0 -1.57 base camera 100 to set static coordinate, but it shouldn't matter for openni_viewer right? Openni_viewer visualized the pointcloud fine when I used my webcams without the tf.
rhtmxhq8 gravatar image rhtmxhq8  ( 2011-10-27 07:20:55 -0500 )edit
0

answered 2011-11-03 16:17:26 -0500

rhtmxhq8 gravatar image

anyone else got an idea?

edit flag offensive delete link more

Question Tools

Stats

Asked: 2011-10-27 05:18:47 -0500

Seen: 907 times

Last updated: Nov 03 '11