Ask Your Question
0

Building 'ni' on ubuntu 10.10 and diamondback - can't find my libusb?

asked 2011-02-24 06:48:54 -0500

Murph gravatar image

I've been following along with the wiki: http://www.ros.org/wiki/ni

I've got diamondback, and my libusb is 1.0.8:

$ aptitude show libusb-1.0-0-dev
Package: libusb-1.0-0-dev                
State: installed
Version: 2:1.0.8-2
When I do "rosmake ni --rosdep-install" I get these errors:
Failed to find rosdep libusb1.0 for package ps_engine on OS:ubuntu version:10.10
Failed to find rosdep libusb1.0 for package openni_camera on OS:ubuntu version:10.10
Failed to find rosdep libusb1.0 for package openni_tracker on OS:ubuntu version:10.10
Failed to find rosdep libusb1.0 for package openni on OS:ubuntu version:10.10
Failed to find rosdep libusb1.0 for package nite on OS:ubuntu version:10.10
Failed to find rosdep libusb1.0 for package openni_pcl on OS:ubuntu version:10.10
WARNING: Rosdeps [u'libusb1.0', u'libusb1.0', u'libusb1.0', u'libusb1.0', u'libusb1.0', u'libusb1.0'] could not be resolved

And then it dies on:

Linking CXX executable ../bin/openni_viewer
  /home/murph/src/robos/ros-workspace/ni/openni_camera/lib/libopenni_driver.so: undefined reference to `usb_close'
  /home/murph/src/robos/ros-workspace/ni/openni_camera/lib/libopenni_driver.so: undefined reference to `usb_find_devices'
  /home/murph/src/robos/ros-workspace/ni/openni_camera/lib/libopenni_driver.so: undefined reference to `usb_open'
  /home/murph/src/robos/ros-workspace/ni/openni_camera/lib/libopenni_driver.so: undefined reference to `usb_find_busses'
  /home/murph/src/robos/ros-workspace/ni/openni_camera/lib/libopenni_driver.so: undefined reference to `usb_get_string_simple'
  /home/murph/src/robos/ros-workspace/ni/openni_camera/lib/libopenni_driver.so: undefined reference to `usb_init'
  /home/murph/src/robos/ros-workspace/ni/openni_camera/lib/libopenni_driver.so: undefined reference to `usb_busses'
  collect2: ld returned 1 exit status

Any clue what I missed?

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2011-02-24 07:39:36 -0500

tfoote gravatar image

There was a missing export of -lusb in the openni_camera. I've patched it in the master branch of ni.

commit f79573351876695203dae7a9680cf8449a5ab17b Author: Tully Foote tfoote@willowgarage.com Date: Thu Feb 24 11:25:08 2011 -0800

missing export
edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2011-02-24 06:48:54 -0500

Seen: 592 times

Last updated: Feb 24 '11