Ask Your Question
0

TurtleBot Kinect Problem [closed]

asked 2013-03-05 16:44:07 -0500

Chik gravatar image

updated 2016-10-24 09:00:19 -0500

ngrennan gravatar image

I am following the tutorial "Visualizing TurtleBot Kinect Data", but I cannot see the data from camera...

roslaunch turtlebot_bringup kinect.launch

it gives:

[ INFO] [1362547950.940390473]: [/openni_camera] Number devices connected: 1
[ INFO] [1362547950.940926034]: [/openni_camera] 1. device on bus 001:10 is a Xbox NUI Camera (2ae) from Microsoft (45e) with serial id 'A00367910023104A'
[ WARN] [1362547950.950968862]: [/openni_camera] device_id is not set! Using first device.
[ INFO] [1362547951.051461572]: [/openni_camera] Opened 'Xbox NUI Camera' on bus 1:10 with serial number 'A00367910023104A'
[ INFO] [1362547951.114948505]: rgb_frame_id = 'camera_rgb_optical_frame' 
[ INFO] [1362547951.127139480]: depth_frame_id = 'camera_depth_optical_frame'

Then on the Workstation, I type:

rosrun rviz rviz

Add camera -> Image Topic -> whatever...

The rviz window shows No Image

And the terminal shows Dropped 100% of messages

Closing rviz, now on the Laptop, I try:

rosrun image_view image_view image:=/camera/rgb/image

It just shows a gray window.

Anyone has any idea what is wrong?

TurtleBot (Kinect, iRobot Create); Ubuntu 10.04; ROS Electric

Please help me!! Thank you very much.

More information: (1) the Kinect shows a flashing green light (not solid light); (2) in rviz, under camera, it says Global Status: Error. Inside it says ... No Transform.

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason the question is answered, right answer was accepted by Chik
close date 2013-03-10 15:11:54

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2013-03-10 15:10:49 -0500

Chik gravatar image

updated 2013-03-10 15:12:30 -0500

This problem is solved.

The solution is a bit mysterious... In Rviz, the default setting is Global Options -> Fixed Frame -> base_link and Target Frame -> < Fixed Frame >

This setting is correct, but in order to make it work, I need to click them and select them again, and then reboot the workstation and the laptop. I don't know why but it works after then.

In addition, the distributor told me that the flashing (not solid) green light on Kinect is normal.

edit flag offensive delete link more

Question Tools

Stats

Asked: 2013-03-05 16:44:07 -0500

Seen: 670 times

Last updated: Mar 10 '13