ROS Resources: Documentation | Support | Discussion Forum | Index | Service Status | Q&A answers.ros.org
Ask Your Question
0

ROS networking

asked 2022-05-27 11:13:57 -0600

Os7 gravatar image

updated 2022-05-27 15:18:14 -0600

Hello all , i have a question on something that i cant figure out I am trying to build a network between my robot's machine which is a raspberry Pi 4 running Ubuntu 20.04 server ros noetic and a virtual machine on my laptop (VM ware) , i connected them using ROS_MASTER_URI and ROS IP, i ran listener talker node and it works find the Raspberry Pi send a talker and the VM ware listens to it . However when i try to run turtle sim to control it from the PI the turtle doesn't move when i use the teleop for the turtle , i feel like big data cant be send or something any ideas ?

Update: when i tried to ssh both machines i can see the VM ware able to see and ping the pi but the pi can't ping the VM ware .

PS: I need this to control the robot's from my VM without connecting the pi to anything

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

See what rqt_graph is showing. Are the nodes connected to each other over the topics? If not, I would try using not a VM but a normal PC with ubuntu on it. No VMs.

Andromeda gravatar image Andromeda  ( 2022-05-27 15:58:40 -0600 )edit

The nodes are connected yes , i even opened ros topic list and everything is showing when i echoed into the turtle cmd from the VM it shows when i change the values but the turtle don't move.

Os7 gravatar image Os7  ( 2022-05-28 01:34:38 -0600 )edit

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2022-05-28 02:36:03 -0600

Os7 gravatar image

So changing the VM ware network from NAT to bridged solved the problem

edit flag offensive delete link more
0

answered 2022-05-27 22:19:02 -0600

qilin_gundamenjoyer gravatar image

Type rqt_graph in the terminal to see whether the nodes are communicating via topics. If it is, ensure that the topic is t he is labeled with along the line with _teleop. You can also make sure that the topics are initialized with rostopic list.

edit flag offensive delete link more

Comments

The nodes are connected yes , i even opened ros topic list and everything is showing when i echo to the turtle cmd from the VM it shows when i change the values but the turtle don't move.

Os7 gravatar image Os7  ( 2022-05-28 01:34:05 -0600 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2022-05-27 11:13:57 -0600

Seen: 99 times

Last updated: May 28