Ask Your Question
0

micro-ros add_two_ints_service not working on Galactic with Zephyr

asked 2021-11-30 06:15:26 -0600

Jefecito gravatar image

Hello,

I am studying Micro-ROS and Zephyr and just faced an issue with the demo app add_two_ints_service when running on ROS2 Galactic. It builds, flashes, and connects with the Agent OK, but, as soon as I send the first service call, it freezes and no response is sent back. I did the same test with ROS Foxy and it worked fine.

I've looked at the code of both branches and noticed that the code is the same. Do I need to change something to make this service work in Galactic?

I am facing the same issue in the application I am developing using custom messages. I started developing it successfully on Foxy but needed to migrate to Galactic because of the necessity for a Parameter service. So, I've started experiencing the same freezing issue with services. That's why I tried with the service demos to check.

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2021-11-30 07:50:29 -0600

Pablogs gravatar image

Could you open an issue in the Github repo and link it here so we can track this problem?

Thanks!

edit flag offensive delete link more

Comments

Done!

I did it at the zephyr_apps rep.

You're welcome.

Jefecito gravatar image Jefecito  ( 2021-11-30 11:56:16 -0600 )edit

Solved using Fast-DDS in the ROS 2 side:

$ sudo apt install ros-galactic-rmw-fastrtps-cpp
$ export RMW_IMPLEMENTATION=rmw_fastrtps_cpp
Pablogs gravatar image Pablogs  ( 2021-12-01 02:56:15 -0600 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2021-11-30 06:15:26 -0600

Seen: 19 times

Last updated: Nov 30 '21