Ask Your Question
0

Using mit hand detection pkg, Point Cloud on RViz shows warning!!

asked 2012-05-24 03:37:17 -0600

tan gravatar image

updated 2016-10-24 09:03:06 -0600

ngrennan gravatar image

Hello, everyone! I am using hand detection of mit-ros-pkg.( My ubuntu version 11.04 natty and ros electric). When I "roslaunch hand_interaction hand_detector.launch" . I can get the image in the Prime Sense User TRacker Viewer. But When I "rosrun rviz rviz -d $(rospack find hand_interaction)/config/handdetection.vcg" . The status of each list is OK except three "Point Cloud2" lists of which the topic is "camera/depth/points2", "/hand0_fullcloud" and "/hand1_fullcloud". Their status is warning! And there is no image showing on RViz. But when I changed "camera/depth/points2" to ""camera/depth/points". The status of that "Point Cloud2" become OK and I can get image on RViz exactly the image on Prime Sense. Is that just luck? And how can I solved the other two warnings! I want to realize the function of hand detection! I know maybe I explain the question not clearly, Some possible reasons cause this problem will be good enough! Thank you in advance! MORE INFORMATION: The Topics in all the three "warning" drop-down lists said "NO messages received" HELP!!!

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

1

Try expanding the input sources that appear as warnings. You should be able to expand the warning drop-down to get a more detailed explanation of the error. If you post that error, we can help you better.

DimitriProsser gravatar imageDimitriProsser ( 2012-05-24 03:57:20 -0600 )edit

Dimitri,Thank you very much for reply! I have checked the warning drop-down. All the three said "No messages received".

tan gravatar imagetan ( 2012-05-24 04:42:40 -0600 )edit

3 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2012-06-26 01:14:02 -0600

dornhege gravatar image

There are no messages because they are published on a different topic, possibly the names have changed since the package was published.

When you manually changed the name, you selected a valid topic. You can also click the topic selector and see all valid topics for the display that are published.

edit flag offensive delete link more
0

answered 2012-06-25 23:53:01 -0600

Kiara gravatar image

Hello everybody!

I have exactly the same problem, please help!!! To add more information: When I launch the hand_detector.launch everything is OK but in the end I have the following command lines:

Waiting for service /openni_camera/set_parameters... New User 1 New User 2 New User 3 Lost user 1 Lost user 2 Lost user 3 New User 3 Lost user 3 New User 3

And so all the time: New user, lost user...

As tan, when I change "camera/depth/points2" to ""camera/depth/points" the status of that "Point Cloud2" become OK and I can get an image on RViz, but I still have the other two warnings and I can't see the hands detection.

Thanks in advance!

edit flag offensive delete link more
0

answered 2012-06-26 00:02:29 -0600

Kiara gravatar image

Solved!!!

I found the answer in this post: http://answers.ros.org/question/31746/mit-hand-detection-runs-fine-but-is-not-able-to/

Best Regards, Kiara.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2012-05-24 03:37:17 -0600

Seen: 441 times

Last updated: Jun 26 '12