Ask Your Question
0

WSL: Trouble running turtlesim_node

asked 2019-06-23 08:50:20 -0500

thepac gravatar image

updated 2019-06-23 08:54:03 -0500

gvdhoorn gravatar image

Hi, I get the following error when I'm trying to run the turtlesim_node in the beginner tutorial. I'm using ROS melodic on the Linux subsystem for Windows 10 and using tmux to run my multiple terminal sessions.

Error message:

QStandardPaths: XDG_RUNTIME_DIR not set, defaulting to '/tmp/runtime-user'
qt.qpa.screen: QXcbConnection: Could not connect to display
Could not connect to any X display.
edit retag flag offensive close merge delete

Comments

In cases you are not aware of this, if you are looking a ROS installation working on Windows, there is a Windows version of Melodic ready to use. http://wiki.ros.org/Installation/Windows

Sean Yen gravatar imageSean Yen ( 2019-06-24 12:54:41 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2019-06-23 08:56:31 -0500

gvdhoorn gravatar image

updated 2019-06-23 08:57:48 -0500

WSL cannot run graphical applications out-of-the-box. You'll need to install an X server on the Windows side.

People appear to have had success with VcXsrv or xming.

edit flag offensive delete link more

Comments

Please note that ROS on WSL is not a supported combination and it's always unclear how well the networking stack is working in WSL. You may run into issues, even with a working X server setup.

gvdhoorn gravatar imagegvdhoorn ( 2019-06-23 08:58:47 -0500 )edit

Yes, I installed VcXsrv and it appears to work, somewhat. I think I'll have to do some more research to tweak it to work with no error messages. The GUI at least works. Thank you!!

thepac gravatar imagethepac ( 2019-06-23 09:28:14 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2019-06-23 08:50:20 -0500

Seen: 372 times

Last updated: Jun 23