Ask Your Question
0

ROS indigo and opencv seems not to work correctly

asked 2016-04-25 00:05:51 -0500

soichirutk gravatar image

I'm trying to check if I could use opencv with ROS Indigo and also with PCL 1.7, based on this tutorial here, and it seems there would open a window to show the Image, but nothing happens in my Cmakelists.txt I added find_package(OpenCV REQUIRED) and target_link_libraries(xxx xxx ${OpenCV_LIBRARIES}). I also tried with another packages that I found to work I a project, but also happen something similar, when I need to show an image sometimes appear a window, but with nothing inside and starts to turning to black, I think that some programms were made based in ROS hydro, so it's not easy that works with ROS Indigo isn't?

Than you

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2016-04-25 01:01:09 -0500

ahendrix gravatar image

The node in your link subscribes to a topic and displays the images. If the topic doesn't exist or there are no images, it will not display anything.

You should check:

  • that you have an image publisher running (camera driver or rosbag playback)
  • that you can view the images with rqt_image_view
  • that the topic name on your opencv subscriber is correctly mapped to the topic that your image publisher is using.
edit flag offensive delete link more

Comments

Yes, you are right what for me seems something strange is that the constructor of the class might "open" a cv::namewindow, or with ROS is different, because in OpenCV if you just create a cv::namewindow it appears and you can load a Image or just it will be there. I really appreciate your answer

soichirutk gravatar image soichirutk  ( 2016-04-25 11:08:22 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2016-04-25 00:05:51 -0500

Seen: 44 times

Last updated: Apr 25 '16