Ask Your Question
0

ros-indigo-robot-upstart missing essential files

asked 2015-07-17 08:23:34 -0500

rbaleksandar gravatar image

Hi!

I just installed the above mentioned package however it seems that its directory contains only a CMake file, templates and a few other useless files. The install and uninstall scripts, although autocompleted when calling rosrun robot_upstart ..., are NOT present hence the package is completely useless.

Did I do something wrong or is this indeed a broken ROS package? If you clone the github repository you get all that you need.

Regards!

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2015-07-17 10:37:17 -0500

gvdhoorn gravatar image

The install and uninstall scripts, although autocompleted when calling rosrun robot_upstart ..., are NOT present hence the package is completely useless.

rosrun can only autocomplete things that are actually there. If I look at the CMakeLists.txt for robot_upstart in its indigo-devel branch, the install targets seem to be there:

file(GLOB SCRIPTS scripts/*)
install(PROGRAMS ${SCRIPTS} DESTINATION ${CATKIN_PACKAGE_BIN_DESTINATION})
install(DIRECTORY templates DESTINATION ${CATKIN_PACKAGE_SHARE_DESTINATION})

Could you perhaps be looking at the wrong directory? The package manifest and "CMake file, templates and a few other useless files" are installed in /opt/ros/indigo/share/robot_upstart, while the scripts should be in /opt/ros/indigo/lib/robot_upstart. The Python package robot_upstart should be in /opt/ros/indigo/lib/python2.7/dist-packages/robot_upstart.

edit flag offensive delete link more

Comments

Ah, yes, indeed I was looking in the wrong directory. Those things are in the lib folder of indigo's installation folder and also the Python package is there too. Thanks! PS: This still does not explain why rosrun was telling me that install and respectively uninstall could not be found.

rbaleksandar gravatar imagerbaleksandar ( 2015-07-17 12:06:28 -0500 )edit

You did not mention or include any error from rosrun in your original post; please include the exact command you're running and it's exact output and we'll try to help.

ahendrix gravatar imageahendrix ( 2015-07-17 17:15:55 -0500 )edit

I forgot to use source on my .bashrc hence the changes in ROS' installation were not noticed and rosrun reported that "install" is not a known command. It's working now. :)

rbaleksandar gravatar imagerbaleksandar ( 2015-07-18 02:41:45 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2015-07-17 08:23:34 -0500

Seen: 130 times

Last updated: Jul 17 '15