Ask Your Question
0

How to solve these error messages from nav2d tutorials.

asked 2014-10-03 15:30:13 -0600

ingcavh gravatar image

updated 2014-10-03 16:29:41 -0600

ahendrix gravatar image

Hi everyone.

I try to do the tutorials from nav2D and when I run the tutirialX.launch I get these errors:

[ERROR] [1412367505.742519058, 35.800000000]: Failed to send PAUSE_COMMAND to Navigator.
[ERROR] [1412367510.758595622, 40.800000000]: Failed to send STOP_COMMAND to Navigator.
[ERROR] [1412367517.638542157, 47.700000000]: Failed to send GETMAP_COMMAND to GetMap-Client.
[ERROR] [1412367517.982605682, 48.000000000]: Failed to send EXPLORE_COMMAND to Explore-Client.

I don't know I get these errors, so I would apreciate if someone could help me with this. I wanna post another question from this package: nad2D_localizer need a topic that publishes odometry information or not?

Thank you in advance for any answer.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Yes sir, that was the problem. Thanks for your answer.

ingcavh gravatar imageingcavh ( 2014-11-05 12:24:55 -0600 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
2

answered 2014-10-06 02:43:38 -0600

Sebastian Kasperski gravatar image

Can you check if navigator, get_map_client and explore_client are running? These errors indicate that service calls are failing, which might also be due to communication problems with your ROS setup.

The localizer takes odometry data from tf (odom -> map).

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2014-10-03 15:30:13 -0600

Seen: 180 times

Last updated: Oct 03 '14