Ask Your Question
0

turtlebot (EU Flavor)

asked 2012-02-10 03:50:46 -0600

DrBot gravatar image

updated 2014-01-28 17:11:20 -0600

ngrennan gravatar image

I am trying to build a turtlebot from scratch using the Roomba 510. I think I have made the correct cable connection but I am not sure about the baud rate. Changing the baud rate from 57600 to 115200 the driver.py doesn't seem to change anything. I am getting OI charging error messages during bring-up minimal launch.

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2012-02-10 22:54:58 -0600

DrBot gravatar image

updated 2012-04-17 08:16:02 -0600

I solved this by giving up on the circuit I saw on Flicker, and substituting a Freeduino USB bib to do the conversion between USB and the TTL level signals used by the ROOMBA. only three wires are needed - TXD, RXD, and GND. I did not use the Signal labled DD from the Roomba - I think this is used for changing the baud rate and needs a special signal to do that.

This leads to a thought, perhaps the entire Freeduino could be used and aqditional sensors like a Gyro chip can be wired in. I am not sure how Turtlebot EU folks add the gyro.

On My Youtube cahnnel I have clips of my turtlebot in operation.

YouTube Channel

I also have a servo magazine article in press

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2012-02-10 03:50:46 -0600

Seen: 258 times

Last updated: Apr 17 '12