Ask Your Question
0

No turtlebot_node in Hydro?

asked 2013-12-27 04:05:10 -0500

jdd gravatar image

updated 2013-12-27 19:16:10 -0500

tfoote gravatar image

I upgraded my turtlebot to ROS Hydro. I can run all typical test programs for the turtlebot without any problems but when I try and create my own packages it can't find turtlebot_node. I know this method worked with Fuerte.

For example: This is how I created a new package called color tracking: catkin_create color_tracking rospy std_msgs turtlebot_node

And then catkin_make gives an error that it can't find turtlebot_node.

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2013-12-27 07:29:33 -0500

Athoesen gravatar image

updated 2013-12-27 07:30:02 -0500

Be sure to add your created packages to the ROS_PACKAGE_PATH in the bashrc file. Or alternatively, you could tell it to include your package path every time you open a new terminal. I'm relatively new but I just found out that this is likely why my own created launch files weren't working. This question has some good information on it and I've added two other links below as well:

http://wiki.ros.org/ROS/EnvironmentVariables

http://superuser.com/questions/49289/what-is-the-bashrc-file

Hope this helps!

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2013-12-27 04:05:10 -0500

Seen: 283 times

Last updated: Dec 27 '13