Ask Your Question
0

Rviz broken, no transform from child frame to parent frame

asked 2013-09-22 09:45:50 -0500

Arn-O gravatar image

Hello.

I have just found that my rviz is broken. With several messages no transform from [child_frame] to [parent_frame]. Sorry, I cannot post screenshots.

Any idea to fix this?

Ar.

Note: I have done the test with rrbot, the gazebo test package and my own robot model.

edit retag flag offensive close merge delete

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2013-09-26 12:12:32 -0500

Arn-O gravatar image

updated 2013-10-13 09:03:22 -0500

I was in fact missing the following package:

ros-hydro-robot-state-publisher

I do not understand how it has disappeared.

edit flag offensive delete link more
0

answered 2013-09-22 12:12:13 -0500

fergs gravatar image

Check if the "parent_frame" exists -- if not, you might need to change the "fixed frame" selection within RVIZ (it's under global options at the top of the "Displays" box).

edit flag offensive delete link more

Comments

Thanks for the feedback. Yes, the frame exists. I have not used rviz for a while, so I cannot tell precisely what has broken it. It was working a couple of weeks ago for my models.

Arn-O gravatar imageArn-O ( 2013-09-23 00:54:28 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2013-09-22 09:45:50 -0500

Seen: 545 times

Last updated: Oct 13 '13