Ask Your Question
0

Debugging Prerelease Issue

asked 2012-10-29 07:59:14 -0500

David Lu gravatar image

updated 2012-11-12 07:02:10 -0500

Console Output from Failed Build

Possible error locations:

  • building 'coverage.tracer' extension
  • E: Couldn't find package ros-electric-ros

Tagged Source Code

Edit New Error:

rosdep: error: Unsupported command init.

Global exception caught. Generating email.  Exception: 
. Check the console output for test faCommand failed, closing out ramdisk
Command failed: Command '['sudo', 'chroot', '/home/rosbuild/chroot/prerelease_electric_wu_ros_tools_oneiric_amd64', 'su', 'rosbuild', '-s', '/bin/bash', '-c', "HUDSON_URL='http://build.willowgarage.com/' BUILD_URL='http://build.willowgarage.com/job/prerelease_electric_wu_ros_tools_oneiric_amd64/6/' BUILD_TAG='hudson-prerelease_electric_wu_ros_tools_oneiric_amd64-6' JOB_NAME='prerelease_electric_wu_ros_tools_oneiric_amd64' BUILD_ID='2012-11-12_08-41-51' BUILD_NUMBER='6' JOB_URL='http://build.willowgarage.com/job/prerelease_electric_wu_ros_tools_oneiric_amd64/' EXECUTOR_NUMBER='0' /tmp/script.sh"]' returned non-zero exit status 255
ilure details.
Traceback (most recent call last):
  File "/tmp/install_dir/ros_release/job_generation/src/job_generation/run_auto_stack_prerelease.py", line 60, in main
    call("rosdep init")
  File "/tmp/install_dir/ros_release/job_generation/src/job_generation/jobs_common.py", line 466, in call
    raise Exception

Edit 2: New Error Console Output

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Do you have a link to the job with the new error, the latest one on hudson looks like the original problem?

WilliamWoodall gravatar image WilliamWoodall  ( 2012-11-12 06:21:31 -0500 )edit

It looks like the wrong version of rosdep is being used at that point. Which is really odd because earlier in the build rosdep init and rosdep update are called successfully. Let me ask around the office about this for you.

WilliamWoodall gravatar image WilliamWoodall  ( 2012-11-12 07:41:45 -0500 )edit

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
2

answered 2012-10-30 10:57:15 -0500

joq gravatar image

It looks like you are running the ROS build farm pre-release tests.

I have not had much luck running legacy pre-release tests recently, either. Most attention is currently focused on the new catkin and bloom-based build farm.

Your question will probably get more response on the ros-release@code.ros.org mailing list.

edit flag offensive delete link more
1

answered 2012-11-10 15:49:15 -0500

WilliamWoodall gravatar image

updated 2012-11-10 15:52:55 -0500

This is the relavent line from that:

E: Couldn't find package ros-electric-ros

I'll look into it.

UPDATE:

I am able to install ros-electric-ros on Lucid, which is what the pre-release are running. There might have been an interruption of service, can you try this prerelease again?

edit flag offensive delete link more

Comments

Tried again, got new error, posted above.

David Lu gravatar image David Lu  ( 2012-11-12 04:49:20 -0500 )edit

The ros package of electric is indeed missing for lucid: http://packages.ros.org/ros-shadow-fixed/ubuntu/pool/main/r/ros-electric-ros/

Wim gravatar image Wim  ( 2012-11-19 12:05:33 -0500 )edit

This is most likely a debian repository sync'ing problem.

WilliamWoodall gravatar image WilliamWoodall  ( 2012-11-19 13:01:17 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2012-10-29 07:59:14 -0500

Seen: 188 times

Last updated: Nov 12 '12