ROS Resources: Documentation | Support | Discussion Forum | Index | Service Status | ros @ Robotics Stack Exchange
Ask Your Question
0

RVIZ2 not displaying visuals

asked 2022-06-13 12:16:52 -0600

GeorgNo gravatar image

updated 2022-06-13 12:19:55 -0600

I just started learning ROS2 by porting the osrf prius simulation to ROS2 and here i ran into the problem that rviz2 is not displaying the visuals (as seen in the figure) image description

However when I change the Description Source to File the visuales are displayed (see below) image description

Any idea how to solve this?

Edit: I am loading the urdf as follows:

       urdf = os.path.join(
           get_package_share_directory("prius_description"),
           "urdf", urdf_file_name)

       Node(
           package="robot_state_publisher",
           executable="robot_state_publisher",
           name="robot_state_publisher",
           namespace="prius",
           output="screen",
           parameters=[{"use_sim_time": use_sim_time, "robot_description": robot_desc}],
           arguments=[urdf]
        ),
edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2022-06-13 12:22:46 -0600

GeorgNo gravatar image

Just after editing my question I realized I am using a namespace on the robot_state_publisher. Thus I needed to change the Description Topic in rviz2 to /prius/robot_description to make it work

edit flag offensive delete link more

Comments

can you please elaborate on this, as I'm facing the same problem

MASAAB gravatar image MASAAB  ( 2023-03-04 10:11:50 -0600 )edit

In the case above I needed to change the topic on which to listen for the urdf file. However, on my current simulation I am facing the problem again and I don't know how to fix it. If you you find something please inform me, I will do so as well.

GeorgNo gravatar image GeorgNo  ( 2023-03-05 11:41:03 -0600 )edit

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2022-06-13 12:16:52 -0600

Seen: 387 times

Last updated: Jun 13 '22