Ask Your Question
0

RViz POINTS color bug or doing something wrong

asked 2019-11-18 16:21:39 -0600

ligazetom gravatar image

updated 2019-11-19 00:34:08 -0600

Hey,

I am using RViz to visualize some processed point cloud data. I am using visualization_msgs::Marker::POINTS.

According to tutorials I should be able to do something like this.

visualization_msgs::Marker points;
points.type = visualization_msgs::Marker::POINTS;
points.color.a = 1.0;
points.color.r = 1.0;

or using colors:

std_msgs::ColorRGBA col;
col.a = 1.;
col.r = 1.;
points.colors.push_back(col);

However, none of these two approaches seems to be working. All I get are white points. No change regarding the color.

I just wanted to ask you if I am doing something wrong or it is indeed a bug. (Ubuntu 18.04 - Melodic)

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

This appears to be a cross-post of ros-visualization/rviz#1444.

gvdhoorn gravatar imagegvdhoorn ( 2019-11-19 02:43:24 -0600 )edit

Well yes. Is my issue I created today, because I found out even tutorials are not working. The moment they approve it is bug I will post response here.

ligazetom gravatar imageligazetom ( 2019-11-19 03:24:32 -0600 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2019-11-20 01:47:42 -0600

ligazetom gravatar image

It was caused by using Nouveau driver instead of proprietary nVidia driver. After switching, everything seems to be working.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2019-11-18 16:21:39 -0600

Seen: 28 times

Last updated: Nov 20