RLException: Invalid roslaunch XML syntax: not well-formed (invalid token)

asked 2019-11-08 10:08:23 -0600

CJbot gravatar image

updated 2019-11-08 10:26:55 -0600

gvdhoorn gravatar image

Hi everyone, I'm trying to launch the turtlebot simulation but I keep getting errors, so I've started to check xacro files and I get XML syntax. The problem is supposed to be in Line 1 column 1, but I do not know how to fix this.

<?xml version="1.0"?>
<robot xmlns:xacro="http://ros.org/wiki/xacro">
  <!-- General -->
  <xacro:include filename="$(find turtlebot_description)/urdf/common_properties.urdf.xacro"/>
  <xacro:include filename="$(find turtlebot_description)/urdf/turtlebot_properties.urdf.xacro"/>
  <!-- Bases -->
  <!--xacro:include filename="$(find create_description)/urdf/create.urdf.xacro"/-->
  <xacro:include filename="$(find kobuki_description)/urdf/kobuki.urdf.xacro" />
  <!-- Stacks -->
  <xacro:include filename="$(find turtlebot_description)/urdf/stacks/circles.urdf.xacro"/>
  <xacro:include filename="$(find kobuki_description)/urdf/stacks/hexagons.urdf.xacro"/>
  <!-- 3D Sensors -->
  <xacro:include filename="$(find kobuki_description)/urdf/sensors/kinect.urdf.xacro"/>
  <xacro:include filename="$(find kobuki_description)/urdf/sensors/asus_xtion_pro.urdf.xacro"/>
  <xacro:include filename="$(find kobuki_description)/urdf/sensors/asus_xtion_pro_offset.urdf.xacro"/>
</robot>

and the response is

RLException: Invalid roslaunch XML syntax: not well-formed (invalid token): line 1, column 1
The traceback for the exception was written to the log file
edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Can you please add the .launch file you are using? because it's not clear if the XML syntax error is from the launch file itself or any of the files that it includes.

Mario Garzon gravatar imageMario Garzon ( 2019-11-09 05:59:28 -0600 )edit