running Asus Xtion Pro Live under ros electric fails [closed]

asked 2012-04-25 00:02:26 -0500

Stefan gravatar image

I did a source based installation of ros electric as described here:

http://www.ros.org/wiki/electric/Installation/Ubuntu/Source

The reason for that is the usage of PCL 1.6. For that I changed the .rosinstall file with the following line:

that compiles fine ros electric and the trunk of PCL (1.6).

Now I need to install the openni_kinect package with is now called openni_ros, right?

I checked out the electric version of the package that I found under:

https://kforge.ros.org/openni/openni_ros/file/54e88dc504ba

with:

hg clone -r 408 https://kforge.ros.org/openni/openni_ros

That compiles fine as well.

But if I want to launch the Xtion Pro Live with:

roslaunch openni_launch openni.launch

the process is dying.

Did I compile wrong versions? Or is there a better way to use ros pcl 1.6 and the Asus Xtion?

Thanks for your help

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason the question is answered, right answer was accepted by Mac
close date 2012-08-09 22:32:32

Comments

How is the process dying? Are there any errors?

Dan Lazewatsky gravatar image Dan Lazewatsky  ( 2012-04-25 04:45:39 -0500 )edit

I recompiled everything including the perception_pcl_unstable_electric and the above mentioned version of openni_ros (Revision 408) and than it runs. There are some warning and errors while init openni_camera (run roslaunch openni_launch openni.launch) that says the calibration files are not found.

Stefan gravatar image Stefan  ( 2012-05-04 03:58:20 -0500 )edit

But the output looks correct

Stefan gravatar image Stefan  ( 2012-05-04 04:08:05 -0500 )edit