Ask Your Question
0

Kinect 360 not working in Ubuntu 16.04

asked 2018-11-29 03:38:13 -0600

Dave Everett gravatar image

I am using Kinetic in Ubuntu 16.04. I have a kinect xbox 360 and the appropriate power supply. The kinect works fine in windows 10. In Ubuntu, it will not show up in lsusb. I can see the motor, but the rest of the components do not show. The best I can see is that it is being detected as a usb hub. But at each lsusb it changes IDs. Here is a sample from lsusb:

Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub Bus 001 Device 002: ID 8087:07dc Intel Corp. Bus 001 Device 007: ID 04f9:0331 Brother Industries, Ltd Bus 001 Device 006: ID 0922:0020 Dymo-CoStar Corp. LabelWriter 450 Bus 001 Device 009: ID 15d9:0a33 Trust International B.V. Optical Mouse Bus 001 Device 008: ID 04d9:1702 Holtek Semiconductor, Inc. Keyboard LKS02 Bus 001 Device 005: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. Hub Bus 001 Device 004: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. Hub Bus 001 Device 003: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. Hub Bus 001 Device 099: ID 045e:02b0 Microsoft Corp. Xbox NUI Motor Bus 001 Device 098: ID 0409:005a NEC Corp. HighSpeed Hub Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

running lsusb again gives: Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub Bus 001 Device 002: ID 8087:07dc Intel Corp. Bus 001 Device 056: ID 04f9:0331 Brother Industries, Ltd Bus 001 Device 055: ID 0922:0020 Dymo-CoStar Corp. LabelWriter 450 Bus 001 Device 059: ID 15d9:0a33 Trust International B.V. Optical Mouse Bus 001 Device 057: ID 04d9:1702 Holtek Semiconductor, Inc. Keyboard LKS02 Bus 001 Device 054: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. Hub Bus 001 Device 052: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. Hub Bus 001 Device 050: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. Hub Bus 001 Device 101: ID 045e:02b0 Microsoft Corp. Xbox NUI Motor Bus 001 Device 100: ID 0409:005a NEC Corp. HighSpeed Hub Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

It looks like it is being detected as an NEC hub, but after many days of this I am not sure of anything.

Has this been encountered before? What can I do next?

Thanks, Dave

edit retag flag offensive close merge delete

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2019-05-29 05:41:40 -0600

Dave Everett gravatar image

Thanks Orhan. I discovered the real problem. Non-microsoft 12v interfaces for taking the power to the kinect and splitting off the USB.

I ran some tests and it will only work if using a Microsoft USB interface adapter. The Chinese one I had bought off Ebay will not work.

Dave

edit flag offensive delete link more
0

answered 2019-05-29 03:44:38 -0600

Orhan gravatar image

Here's setup instructions for 16.04. It includes udev rules for problems like yours and other troubleshooting options.

Setup XBox 360 Kinect with Processing 3 Ubuntu 16.04: https://gist.github.com/llamapope/890f15d0c81a1ce6075b016cd938ca4b

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2018-11-29 03:38:13 -0600

Seen: 294 times

Last updated: May 29