ROS Resources: Documentation | Support | Discussion Forum | Service Status | Q&A answers.ros.org
Ask Your Question
0

2D Pose Estimate not working in Rviz

asked 2018-09-07 08:46:12 -0500

dkrivet gravatar image

I am using a Toyota HSR robot running Ubuntu 16.04 and ROS Kinetic which I am using the Nav stack on. In rviz, when I try to update the robot's pose with the 2D Pose Estimate tool it does not work. I initially had a similar problem with the 2D Nav Goal which I found was because it was publishing nav goals to the wrong topic, but once I set 2D Nav Goal to publish to the topic /goal it began working. I tried doing a similar thing with the 2D Pose Estimate so after running the command:

rostopic list | grep pose

I got a list of topics:

/global_pose
/hsrb/base_pose
/hsrb/pose2D
/initialpose
/laser_2d_correct_pose
/laser_2d_pose
/laser_2d_pose_ref
/robot_pose
/safe_pose_changer/joint_reference

I tried changing the 2D Pose Estimate tool so that it published to each one of these topics and none of them seemed to work. As such, I'm not really sure how to get it to work. Any help would be much appreciated!

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2018-09-07 18:25:01 -0500

stevemacenski gravatar image

Do a rostopic info [topic name] on each to find which is being subscribed to by your application. Then change the rviz config to use this topic. You can test yourself in a terminal if its connect by doing a rostopic pub /topic "{msg}" and should see a reaction. After setting in rviz if it still doesn't work, its an rviz problem, not an application issue.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2018-09-07 08:46:12 -0500

Seen: 299 times

Last updated: Sep 07 '18