Mimic tag working in rviz but not in gazebo

asked 2017-11-21 06:22:25 -0600

EdwinvanEmmerik gravatar image

Hi everyone, Hi everyone,

I have added a self-designed gripper to the UR5 (mimics are needed because the gripper is based on parallel kinematics). But for some reason this is still not properly visualized in gazebo, however it is visualized correctly in rviz.

Because the latest Q/A I have seen about this topic is is around 2 years ago;

Could somebody confirm to me if this is still a problem?

The result is shown here: image description

I would be happy to hear what you think!

Thanks in advance, Edwin van Emmerik

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

I'm having the same problem.

Airuno2L gravatar imageAiruno2L ( 2018-02-22 13:52:31 -0600 )edit

Did you end up solving how to do mimic joints in gazebo properly?

Airuno2L gravatar imageAiruno2L ( 2018-02-22 14:58:56 -0600 )edit
Martin Günther gravatar imageMartin Günther ( 2018-02-23 07:15:53 -0600 )edit

Hello, you linked to a question I just posted. Did you mean to link to something else?

Airuno2L gravatar imageAiruno2L ( 2018-02-23 07:22:11 -0600 )edit

@Airuno2L No, my simulation was only a test to see if the system was complete. When running the UR5 in real time with a gripper attached, the only thing that needed to be correct was the Rviz. It was so I just decided to go with that.

EdwinvanEmmerik gravatar imageEdwinvanEmmerik ( 2018-02-23 07:23:43 -0600 )edit

@Airuno2L I've just submitted my answer to your question. I added the link here so that people would find the answer there later.

Martin Günther gravatar imageMartin Günther ( 2018-02-23 07:26:30 -0600 )edit

I see now Martin. I checked it before the answer showed up. Thanks.

Airuno2L gravatar imageAiruno2L ( 2018-02-23 07:54:13 -0600 )edit