Ask Your Question
0

turtlebot bad gyro calibration

asked 2015-11-23 03:28:36 -0500

sonictl gravatar image

updated 2015-11-23 03:29:52 -0500

rostopic echo /diagnostics :

we see a lot of '0's here. This may be a proble of my gear wheel. Thank you helping me to try to fix it now.


header: seq: 2238 stamp: secs: 1448269540 nsecs: 681997060 frame_id: '' status:


level: 0
name: TurtleBot Node
message: RUNNING
hardware_id: ''
values: []

level: 0
name: Operating Mode
message: Full
hardware_id: ''
values: []

level: 0
name: Battery
message: OK
hardware_id: ''
values: 
  - 
    key: Voltage (V)
    value: 15.613
  - 
    key: Current (A)
    value: -0.344
  - 
    key: Temperature (C)
    value: 32
  - 
    key: Charge (Ah)
    value: 2.297
  - 
    key: Capacity (Ah)
    value: 2.696

level: 0
name: Charging Sources
message: None
hardware_id: ''
values: []

level: 0
name: Cliff Sensor
message: OK
hardware_id: ''
values: 
  - 
    key: Left
    value: False
  - 
    key: Left Signal
    value: 2475
  - 
    key: Front Left
    value: False
  - 
    key: Front Left Signal
    value: 2561
  - 
    key: Front Right
    value: False
  - 
    key: Front Right Signal
    value: 2606
  - 
    key: Right
    value: False
  - 
    key: Right Signal
    value: 2609

level: 0
name: Wall Sensor
message: OK
hardware_id: ''
values: 
  - 
    key: Wall
    value: False
  - 
    key: Wall Signal
    value: 61
  - 
    key: Virtual Wall
    value: False

level: 2
name: Gyro Sensor
message: Gyro Power Problem: For more information visit http://answers.ros.org/question/2091/turtlebot-bad-gyro-calibration-also.
hardware_id: ''
values: 
  - 
    key: Gyro Enabled
    value: True
  - 
    key: Raw Gyro Rate
    value: 0
  - 
    key: Calibration Offset
    value: 0
  - 
    key: Calibration Buffer
    value: [0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0 ...
(more)
edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2015-11-23 03:40:08 -0500

Loneflyer gravatar image

Remove the power distribution circuit board from your CREATE Base. On a full battery charge, ensure that there is a constant 5V power supply between pins 8 and 14, as shown in the photo.

image description

If there isn't you'll have to use an external gyro or maybe change the base.

edit flag offensive delete link more

Comments

I'm using iRobot Create 2 as the base. I see there is an encoder near the wheel. Furthermore, I noticed that "iRobot_Roomba_600_Open_Interface_Spec_0908.pdf" shows us Roomba Open Interface Sensor Packets, and we can read the distance and angle from the encoder. The 'gyro' in your message means that?

sonictl gravatar image sonictl  ( 2015-11-23 21:19:49 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-11-23 03:28:36 -0500

Seen: 112 times

Last updated: Nov 23 '15