Ask Your Question
0

I got a problem in using uvc_camera using the web cam in labtop.

asked 2014-03-05 16:49:23 -0500

seongyun gravatar image

updated 2016-10-24 08:36:02 -0500

ngrennan gravatar image

administrator@ubuntu:~$ rosrun uvc_camera uvc_camera_node opening /dev/video0 pixfmt 0 = 'YUYV' desc = 'YUV 4:2:2 (YUYV)' discrete: 640x480: 1/30 1/15 discrete: 352x288: 1/30 1/15 discrete: 320x240: 1/30 1/15 discrete: 160x120: 1/30 1/15 discrete: 176x144: 1/30 1/15 discrete: 1600x1200: 1/5 discrete: 1280x1024: 1/8 discrete: 1280x720: 1/10 pixfmt 1 = 'MJPG' desc = 'MJPEG' discrete: 640x480: 1/30 discrete: 352x288: 1/30 discrete: 320x240: 1/30 discrete: 160x120: 1/30 discrete: 176x144: 1/30 discrete: 1600x1200: 1/15 discrete: 1280x1024: 1/15 discrete: 1280x720: 1/30 int (Brightness, 0, id = 980900): -100 to 100 (1) int (Contrast, 0, id = 980901): 0 to 30 (1) int (Saturation, 0, id = 980902): 0 to 48 (1) int (Hue, 0, id = 980903): -180 to 180 (1) bool (White Balance Temperature, Auto, 0, id = 98090c): 0 to 1 (1) int (Gamma, 0, id = 980910): 20 to 250 (1) menu (Power Line Frequency, 0, id = 980918): 0 to 2 (1) 0: Disabled 1: 50 Hz 2: 60 Hz int (White Balance Temperature, 16, id = 98091a): 2500 to 7000 (1) int (Sharpness, 0, id = 98091b): 0 to 64 (1) bool (Exposure, Auto Priority, 0, id = 9a0903): 0 to 1 (1) current value of 10094851 is 1 unable to set control: Invalid argument ERROR: could not set some settings.
unable to set control

When I run the package, I got these errors. what's wrong? I just installed the package and ran it. Do I have to do something else? Thank you

Environment : Ubuntu 12.04 LTS, ROS hydro

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Please format your answer. Try running from a launch file with the options as presented above. This normally happens when a certain setting is not available or if it cannot be achieved. For example, if a camera cannot give you 30 fps at 640x480 resolution, it will fail as above.

aswin gravatar imageaswin ( 2014-03-06 02:15:34 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2014-03-05 20:23:34 -0500

BennyRe gravatar image

I also get such kind of error message but the node actually works for me.

The node wants to set some settings your webcam does not support.

Do you receive an image? Are the error messages your only problem?

uvc_camera only publishes the video stream. To display it have a look at image_view.

Hope this helps.

P.S. Please post error messages in the code environment.

edit flag offensive delete link more

Comments

@BennyRe I also get such kind of error messages. But still I can receive an image. It seems everything works fine indoor. However, once I bring it outdoor, I need to adjust the exposure, otherwise I can see nothing. I think this error need to be fixed when adjust the exposure

JennyLu gravatar imageJennyLu ( 2014-03-18 06:24:17 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2014-03-05 16:49:23 -0500

Seen: 365 times

Last updated: Mar 05 '14