Ask Your Question
1

ROS and 4g/3g modem use

asked 2011-11-17 04:58:31 -0500

GuMiBears gravatar image

Has anyone ever tried using ROS with 4G/3G communications? I have a 4G modem that is connected. When I start up my launch file, it seems to block, then after about 5 mins whatever it was doing times out and the launch file continues to begin to launch my actual ROS nodes. When I am using a wlan connection, it instantly launches the ROS nodes. Is the blocking because it really is searching for a way to use wlan vs some other method of communication? If it helps, I am using pppd to launch the 4g modem in Ubuntu.

edit retag flag offensive close merge delete

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2011-11-17 06:03:50 -0500

DimitriProsser gravatar image

I would assume that it has something to do with port configurations and what your service provider allows/doesn't allow.

edit flag offensive delete link more

Comments

So its actually roscore that blocks. Once roscore is up and running roslaunch works instantly. Also once everything is running, 4g works just fine. Does it block because it wants to use a specific port that service provider doesnt allow?
GuMiBears gravatar image GuMiBears  ( 2011-11-19 06:52:52 -0500 )edit
0

answered 2015-06-28 14:54:28 -0500

SilentBot12 gravatar image

Does anyone have links to a tutorial for setting up a Hauwei 4G USB modem?

http://www.newegg.com/Product/Product...

If not, any links or advice on how to implement, specifically, a teleop / video feed via cellular 4G?

Thanks!

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2011-11-17 04:58:31 -0500

Seen: 882 times

Last updated: Nov 19 '11