Ask Your Question
2

extract_images dropping frames

asked 2012-02-20 12:41:11 -0600

Eddit gravatar image

Dear All

I have noticed that when I used the extract_images in image_view pkg to extract images from a bag file, it drops frames.

Even if I set the "sec_per_frame" close to zero like 0.0000000000001 or modify the code that do not consider delay in line : if(delay >= sec_per_frame_)

still the number of frames which is extracted is less than the actual recorded frames ?

I noticed this by extracting the header information directly from a bag file and find the number of frames in bag file is greater than number of frames from extract_images.

I appreciate your help.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

This is worth reporting as a bug (if you haven't already): http://www.ros.org/wiki/Tickets

StFS gravatar imageStFS ( 2012-06-13 16:53:16 -0600 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2012-02-20 17:06:05 -0600

Eddit gravatar image

just to update. I ended up writing my own code based on the current extract_images. I remove the delay part and I saved all the images to the disk. The problem is with the way the delay is set and if the frame rate is too high it keeps dropping frames!

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2012-02-20 12:41:11 -0600

Seen: 658 times

Last updated: Feb 20 '12