Ask Your Question
0

don't work RGB in openni_kinect

asked 2014-08-26 15:57:20 -0500

niki gravatar image

updated 2014-08-27 13:32:02 -0500

Hi I have UBUNTU 11.10 electric Please help I installed the openni package: sudo apt-get install ros-electric-openni-kinect cd /opt/ros/electric/stacks/openni_kinect rosmake I disconnect the rgb cameras and hooked XTION I launched: roslaunch openni_launch openni.launch

After rosrun image_view disparity_view image:=/camera/depth/disparity and see that it work.

But when I started rosrun image_view image_view image:=/camera/rgb/image_color I see only grey window!!! It don't work!!!

I disconnect the rgb cameras What's the problem? Help please. I had already tried everything .

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2014-08-27 13:54:32 -0500

jbinney gravatar image

You're using a deprecated ROS version (electric) on a version of ubuntu that is no longer supported (11.10) with a camera package that isn't released anymore (openni_kinect) and a camera whose chipset maker got bought by apple and so will likely stop getting sold at some point (xtion).

If you switch to ROS indigo on ubuntu 14.04 and use openni2_camera to read from the camera, you'll have a much better chance of finding people who know how to answer your questions.

edit flag offensive delete link more

Comments

Thanks.

I have a robot QBO and his OpenQbo Distro is the Linux distro based only on Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot) ROS electric.

What should I do in this situation?

niki gravatar image niki  ( 2014-08-27 14:51:16 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-08-26 15:53:29 -0500

Seen: 85 times

Last updated: Aug 27 '14