Ask Your Question
0

rviz crashes at startup for universal robot

asked 2014-06-04 14:54:33 -0500

airplanesrule gravatar image

I have installed the hydro-devel-c-api branch of the universal_robot package from the ros-industrial github and am attempting to run the demonstration commands from the readme file. The python demonstration runs fine and controls the UR5 well. However, when I use the roslaunch ur5_moveit_config moveit_planning_execution.launch sim:=false robot_ip:=IP_OF_THE_ROBOT command (with the proper ip address there), rviz begins to start, and then crashes. This is the terminal output from this command: pastebin.com/wTUu5xQN.

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2014-06-05 01:08:31 -0500

gvdhoorn gravatar image

This may be related to the problem described in Does anyone have a ur5 working with moveit and hydro?, and in particular to this comment:

It would seem the UR5 MoveIt cfg uses a set of links, instead of a single chain, which is different from other ROS-I cfgs. I'm not sure why it is setup like that, there might be a valid reason.

As far as I know (and as @sedwards explained on the mailinglist), the hydro-devel-c-api branch hasn't been updated with the regenerated MoveIt configurations, which could explain why you are still seeing that crash.

A related bug report on the universal_robot github repository: 41: rviz crashes when trying to launch ur5_moveit_config in hydro.

Possibly related other ROS Answers question (and answer): Problem with ikfast_moveit tutorial.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-06-04 14:54:33 -0500

Seen: 201 times

Last updated: Jun 05 '14