Ask Your Question
0

Messages not getting subscribed using message_filters [closed]

asked 2012-02-12 04:07:41 -0500

alfa_80 gravatar image

updated 2012-02-12 06:35:26 -0500

I've been trying quite a long time to get the message_filters running, however, until now, it's still problematic. I am specifically interested in trying the code snippet in 5.2 (although I've tried a lot of the variants of them, including ones from policy-based), but I still couldn't be able to succeed.

My goal is actually to synchronize some messages coming in, to be called back in a single callback function. I think the one from section 5.2 would suffice for this purpose.

Nevertheless, they return neither error nor warnings, but when I check the output via rxgraph(if they are ever got subscribed), nothing appears there.

How should I debug it.

Thanks in advance.

EDIT

Not rxgraph, instead rxconsole.

I've tried to subscribe using standard subscribers and I observed that the timestamp for the both requested messages are the same like below:

From poseLD
Time: 1329078573.249072112
[ INFO] [1329078573.249784103]: 
********************
From poseLS
Time: 1329078573.249072112
********************
From poseLD
Time: 1329078573.582401742
[ INFO] [1329078573.582850256]: 
********************
From poseLS
Time: 1329078573.582401742
********************
edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason question is not relevant or outdated by tfoote
close date 2013-09-09 14:51:50

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2012-02-12 05:11:32 -0500

What do you mean that nothing appears in rxgraph?

One thing to try would be to try using standard subscribers for your topics and make sure you're getting messages coming in. Once you verify that you are indeed getting messages, check to make sure that there are messages on each topic with identical timestamps. If there aren't, you should either change something wherever your messages are being produced to ensure they're actually synchronized, or switch to an ApproximateTime policy.

edit flag offensive delete link more

Comments

rxconsole sorry, not rxgraph.
alfa_80 gravatar image alfa_80  ( 2012-02-12 05:20:03 -0500 )edit
If you were to look in rxgraph, does it show that the topics are connected correctly?
Dan Lazewatsky gravatar image Dan Lazewatsky  ( 2012-02-12 05:38:33 -0500 )edit
The publishers were publishing messages as they were supposed, but the subscribers are not subscribing in a callback.
alfa_80 gravatar image alfa_80  ( 2012-02-12 05:46:23 -0500 )edit

Question Tools

Stats

Asked: 2012-02-12 04:07:41 -0500

Seen: 254 times

Last updated: Feb 12 '12