Ask Your Question
0

rosrun rviz rviz fails with "BadRequest()" error

asked 2012-02-01 14:40:27 -0500

MattConz gravatar image

Hi,

I am trying to run the rviz program in Ubuntu 11.10 with the Electric Full version ROS installation. I start by running

roscore

then running

rosrun hokuyo_node hokuyo_node

in a new terminal tab. Both execute without any errors.

However, when I open a new tab and run

rosrun rviz rviz

I receive the following error:

(rviz:7219): Gtk-WARNING **: Unable to locate theme engine in module_path: "pixmap",

(rviz:7219): Gtk-WARNING **: Unable to locate theme engine in module_path: "pixmap",

(rviz:7219): Gtk-WARNING **: Unable to locate theme engine in module_path: "pixmap",

(rviz:7219): Gtk-WARNING **: Unable to locate theme engine in module_path: "pixmap",
[ INFO] [1328153638.238979048]: rviz revision number 1.6.7
[ INFO] [1328153638.239041152]: ogre_tools revision number 1.6.2
[ INFO] [1328153638.239071158]: compiled against OGRE version 1.7.3 (Cthugha)
The program 'rviz' received an X Window System error.
This probably reflects a bug in the program.
The error was 'BadRequest (invalid request code or no such operation)'.
  (Details: serial 13 error_code 1 request_code 138 minor_code 66)
  (Note to programmers: normally, X errors are reported asynchronously;
   that is, you will receive the error a while after causing it.
   To debug your program, run it with the --sync command line
   option to change this behavior. You can then get a meaningful
   backtrace from your debugger if you break on the gdk_x_error() function.)

I know I installed all of the files and dependencies correctly (except for the hokuyo_node--rosdep did not recognize the package and so I had to compile it myself. It then installed with no errors or warnings.) and the same command works on a different computer.

Can someone please help me with this?

Thanks!

edit retag flag offensive close merge delete

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2012-02-20 17:51:16 -0500

Ryan Hickman gravatar image

I also have this problem. After reading this post I just kept trying and within 3-5 times it would work.

http://answers.ros.org/question/11809/rviz-crashing-at-startup-with-baddrawable

This is on a Lenovo T60p running Oneiric with Electric.

edit flag offensive delete link more
0

answered 2012-06-15 06:02:07 -0500

install pixbuf-based theme for GTK+ 2.x from https://apps.ubuntu.com/cat/applications/gtk2-engines-pixbuf/

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2012-02-01 14:40:27 -0500

Seen: 504 times

Last updated: Jun 15 '12