Ask Your Question
0

ik service call fails

asked 2011-12-22 04:23:34 -0500

seth_g gravatar image

updated 2011-12-22 09:52:25 -0500

kwc gravatar image

I'm doing a little IK work with a 7-DOF arm using ROS' IK service calls but with little luck. I want the ability to use either the collision free IK or just the regular IK service. I can connect to and see the /get_ik, /get_ik_solver_info, and /get_constraint_aware_ik with no problem, but when I send the solver a pose, I get the error:

Inverse kinematics service call failed

If I run the collision free IK with the same exact pose, it has no problem finding a solution and returning from the service. I can dig through the service calls and try and hunt down why it might err when the only difference is which service I connect to, but I was hoping someone here may know the culprit or why it may be acting up like this.

I might also add that yesterday before I left work, I had the get_ik service call working with no issues. Today, without changing a single thing, I have yet to be able to return successfully from the ik service call. I have restarted my simulation multiple times and verfied the rosservice is started as well as any controller I need.

Thanks.

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2011-12-24 00:59:03 -0500

fergs gravatar image

I would suggest that you try changing the resolution that the IK solver works in. In your constraint_aware launch file, add a parameter of:

 <param name="arm/epsilon" value="0.001" />

Where "arm" is the name of your arm. The default value is 1e-5, I've found that 1e-3 or 1e-4 tends to work better for my arm.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2011-12-22 04:23:34 -0500

Seen: 481 times

Last updated: Dec 24 '11