Ask Your Question

xinxinxin's profile - activity

2021-04-12 01:00:33 -0500 received badge  Notable Question (source)
2021-04-12 01:00:33 -0500 received badge  Popular Question (source)
2021-04-01 08:35:49 -0500 marked best answer unable to contact ROS master at

Hi, This is a simple question but troubled me hours.

I am following the turtlebot3 tutorial. Setting up the bashrc of host-pc with PC IP address 192.168.48.132 :

export ROS_MASTER_URI=http://**192.168.48.132**:11311
export ROS_HOSTNAME=**192.168.48.132**

Setting up the bashrc of turtlebot3 with its own IP 192.168.137.192 :

export ROS_MASTER_URI=http://**192.168.48.132**:11311
export ROS_HOSTNAME=**192.168.137.192**

Then, run the roscore on remote PC with the printout like this:

Checking log directory for disk usage. This may take awhile.
Press Ctrl-C to interrupt
Done checking log file disk usage. Usage is <1GB.

started roslaunch server http://192.168.48.132:38089/
ros_comm version 1.12.14

SUMMARY

PARAMETERS
 * /rosdistro: kinetic
 * /rosversion: 1.12.14

NODES

auto-starting new master
process[master]: started with pid [2167]
ROS_MASTER_URI=http://192.168.48.132:11311/

setting /run_id to ee0e1f5e-41df-11ea-8d67-000c29f89067
process[rosout-1]: started with pid [2180]
started core service [/rosout]

then run

roslaunch turtlebot3_bringup turtlebot3_robot.launch on turtlebot3

get 'unable to contact ROS master at [http://192.168.48.132:11311/]'

the bashrc setting ip is the same but why the turtlebot cannot find the ros master?

Thank you

2020-11-17 02:36:08 -0500 received badge  Famous Question (source)
2020-11-04 11:38:41 -0500 received badge  Famous Question (source)
2020-09-23 07:40:25 -0500 answered a question Camera+Lidar fusion - SLAM

LIMO-SLAM ? https://github.com/johannes-graeter/limo But I didn't successfully set up it on my machine.

2020-09-16 03:31:14 -0500 received badge  Famous Question (source)
2020-07-15 19:14:39 -0500 received badge  Notable Question (source)
2020-06-25 04:33:18 -0500 received badge  Notable Question (source)
2020-06-16 21:11:19 -0500 asked a question ROS_HOSTNAME / ROS_IP is set to only allow local connections, so a requested connection to 'xxx' is being rejected.

ROS_HOSTNAME / ROS_IP is set to only allow local connections, so a requested connection to 'xxx' is being rejected. Hi g

2020-06-16 11:58:11 -0500 received badge  Famous Question (source)
2020-06-11 19:16:43 -0500 received badge  Famous Question (source)
2020-05-28 01:30:05 -0500 received badge  Famous Question (source)
2020-05-20 07:24:16 -0500 received badge  Famous Question (source)
2020-05-20 02:06:23 -0500 received badge  Famous Question (source)
2020-05-18 13:41:06 -0500 received badge  Notable Question (source)
2020-05-11 09:58:09 -0500 received badge  Famous Question (source)
2020-04-19 13:14:46 -0500 asked a question Is Cartographer result consistent?

Is Cartographer result consistent? Hi, I have run the cartographer slam with the same bag file multiple times. There i

2020-04-15 04:21:23 -0500 received badge  Popular Question (source)
2020-04-10 06:43:07 -0500 received badge  Notable Question (source)
2020-04-09 07:28:38 -0500 received badge  Popular Question (source)
2020-04-07 23:55:49 -0500 received badge  Popular Question (source)
2020-04-02 15:55:24 -0500 commented answer gmapping Detected jump back in time of. Clearing TF buffer.

Oh, sounds not good. I just roscore, set /use_sim_time true, roslaunch turtlebot3_slam turtlebot3_slam slam_methods:=gma

2020-04-02 15:50:40 -0500 marked best answer gmapping Detected jump back in time of. Clearing TF buffer.

Hi everyone

I am running gmapping with my own bag (in which I drive turtlebot with turtlebot_telop node, drive the robot go around the simulation environment.)

Then I start roscore, set use_sim_time true, run gmapping, play the bag file.

The gmapping works, but terminal sometimes outputs

[ WARN] [1583861539.918718206, 587.563370629]: Detected jump back in time of 0.000629371s. Clearing TF buffer.

It seems like there was a jump in the timestamp? It is the problem with my bag file of the gamapping settings?

Thank you!

------updates-----

I set the /use_sim_time to 0.1, now it works fine without warning.

2020-04-02 15:18:30 -0500 commented answer how gmapping gather odom data?

Thank you. I found the TF tutorial on the wiki. Got a better though after running the tutorial.

2020-04-02 15:17:04 -0500 received badge  Popular Question (source)
2020-04-02 15:16:50 -0500 commented answer gmapping Detected jump back in time of. Clearing TF buffer.

Hi, Thank you for answering. Is that right if the message jumps out during playing a bag file. If i understand is correc

2020-04-02 15:10:15 -0500 commented question gmapping Detected jump back in time of. Clearing TF buffer.

Yes, I understand it is a boolean. I can't remember in which slam system, I get the /use_sim_time, got a result of 0.1.

2020-04-02 15:07:34 -0500 received badge  Notable Question (source)
2020-04-02 15:07:34 -0500 received badge  Popular Question (source)
2020-04-02 15:07:24 -0500 commented question turtlebot3 simulation cartographer sensor_to_tracking fatal

Hi, If I remember this correctly. The problem is gazebo parameter setting. If you check the launch file / lua file, you

2020-03-31 17:10:30 -0500 received badge  Notable Question (source)
2020-03-31 17:10:30 -0500 received badge  Popular Question (source)
2020-03-11 09:51:21 -0500 edited question cannot launch node of type [learning_tf/turtle_tf_broadcaster]: can't locate node [turtle_tf_broadcaster] in package [learning_tf]

cannot launch node of type [learning_tf/turtle_tf_broadcaster]: can't locate node [turtle_tf_broadcaster] in package [le

2020-03-11 09:43:27 -0500 asked a question cannot launch node of type [learning_tf/turtle_tf_broadcaster]: can't locate node [turtle_tf_broadcaster] in package [learning_tf]

cannot launch node of type [learning_tf/turtle_tf_broadcaster]: can't locate node [turtle_tf_broadcaster] in package [le

2020-03-10 16:53:36 -0500 edited question gmapping Detected jump back in time of. Clearing TF buffer.

gmapping Detected jump back in time of. Clearing TF buffer. Hi everyone I am running gmapping with my own bag (in which

2020-03-10 16:52:41 -0500 commented question gmapping Detected jump back in time of. Clearing TF buffer.

yes I did. I guess the problem is /use_sim_true. I set it to 0.1 then warning disappeared.

2020-03-10 14:45:23 -0500 received badge  Popular Question (source)
2020-03-10 14:44:59 -0500 marked best answer how gmapping gather odom data?

Hi

I am using stage_ros to simulation slam.

The Gmapping works but I noticed that stage_ros is publishing "nav_msgs/Odometry" information under the topic /odom.

While the gammping node is subscribing the /tf topic to get odom data.

I checked the message under topic /tf, it was "tf2_msgs/TFMessage".

And I echo both of those topics. seems like the /tf topic is publishing the transform between difference frame (yes, as expected.)

But the stage_ros node publishes the twist data under topic /odom like the image below image description

So, I am interested in how the gmapping get odometry information from the topic /tf. Or, if I have /odom topic, can I setting gmapping to subscribe from that?

Thank you

2020-03-10 12:48:21 -0500 commented answer how gmapping gather odom data?

Hi, If my understanding is correct, The Odometry information and TF transform are two things. The TF transform stands fo

2020-03-10 12:40:57 -0500 edited question missing the frame "map" while running ros_stage

transform from base_footprint to map to become available before running costmap on stage_ros by running cartographer Hi

2020-03-10 12:39:00 -0500 received badge  Notable Question (source)
2020-03-10 12:37:15 -0500 asked a question gmapping Detected jump back in time of. Clearing TF buffer.

gmapping Detected jump back in time of. Clearing TF buffer. Hi everyone I am running gmapping with my own bag (in which

2020-03-05 13:53:45 -0500 edited question missing the frame "map" while running ros_stage

transform from base_footprint to map to become available before running costmap on stage_ros by running cartographer Hi

2020-03-05 13:34:53 -0500 asked a question missing the frame "map" while running ros_stage

transform from base_footprint to map to become available before running costmap on stage_ros by running cartographer Hi

2020-03-05 11:58:04 -0500 asked a question how gmapping gather odom data?

how gmapping gather odom data? Hi I am using stage_ros to simulation slam. The Gmapping works but I noticed that stage

2020-03-04 15:03:35 -0500 asked a question how many sensor does the ros_stage support

how many sensor does the ros_stage support Hi I am using ros_stage to simulation the robot. just notice the error of